Jó étvágyat!

2017.11.07. 12:26

Készítsen mogyorókrémes palacsintatortát egyszerűen!

A palacsintáért rajonganak a gyerekek, a felnőttek is boldogan falják. Nem is csoda, hiszen a palacsinta bár egyszerű, mégis izgalmas fogás, amely rengeteg változatban kerülhet az asztalra.

Nemcsak a palacsintát szereti mindenki, hanem a mogyorókrémet is. A tejszínhabbal és a mascarponéval sincs ez másképp, így ha nem akar mellélőni egy szülinapi tortával vagy a családi összejövetelre szánt desszerttel, akkor itt egy tuti recept.

Hozzávalók a palacsintához:

  • 4 deciliter liszt
  • 4 deciliter tej
  • 4 darab tojás (közepes)
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • olaj a sütéshez
  • Hozzávalók a töltelékhez

  • 25 dekagramm mascarpone
  • 3-4 evőkanál mogyorókrém
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 deciliter habtejszín
  • 1 csomag habfix
  • 10 dekagramm étcsokoládé
  • 1 teáskanál olaj
  • Az elkészítés lépései

  • A palacsintához az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára keverjük (sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni). Fél óra pihentetés után, olajozott hagyományos serpenyőben palacsintákat sütünk a tésztából.
  • A krémhez a mascarponét alaposan összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mogyorókrémmel. A habtejszínt, a habfixszel kemény habbá verjük.
  • A tányérra helyezünk egy palacsintát, majd ízlés szerint megkenjük a mascarponés mogyorókrémmel. Ezután ráhelyezzük a következő palacsintát, majd megkenjük a felvert tejszínhabbal. Az utolsó palacsintáig ismételjük a rétegezést.
  • A csokoládét gőzfürdő fölött vagy mikróban megolvasztjuk, kevergetve kihűtjük, és a torta tetejére csorgatjuk.
  • Az elkészült palacsintatortát fél órára hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen a töltelék, így könnyebben szeletelhető. A maradék tejszínhabbal kínáljuk.
  • A mindmegette.hu videóval is segít nekünk a finomság elkészítésében:

    Fotók: mindmegette.hu

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!