2017.08.17. 07:00
Hideg dinnyeleves ropogós sonkával
A nyár utolsó hónapjában is jólesik egy tányér hűsítő dinnyeleves. Használjuk ki, amíg még kapható a finom és olcsó hazai gyümölcs!
Hozzávalók négy főre
Az elkészítés lépései
1. A dinnyét magozzuk ki, a héját vágjuk le, a gyümölcshúst kockázzuk fel. Adjuk hozzá a tejszínt, a citrom kifacsart levét és a zsírtalanított alaplevet. Pürésítsük az egészet botmixerrel. Sózzuk és borsozzuk meg a levest, majd tegyük a hűtőbe.
2. Közben pirítsuk meg a sonkát száraz serpenyőben. Ezután törjük morzsásra. Merjük a levest apró tálkákba, majd szórjuk rá a ropogós sonkamorzsát. Kakukkfűvel díszítve tálaljuk.
A Fanny Konyha augusztusi számában olvasható recept elkészítési ideje 30 perc, az étel tápértéke 210 kcal/adag.