2018.10.24. 21:51
Gyorséttermet nyit egy két Michelin-csillagos séf
Thierry Marx a Marxito nevű étterem ételsztárjának a hajdinalisztes szendvicset szánja.
„Gyorsétterem, nem gyorsétterem, nem ez foglalkoztat, hanem az, hogy lehet-e jót enni, gyorsan és olcsón. Öt és tíz euró közötti skálán kínálni valamit egy olyan ügyfélkörnek, amelyik délben kellemes körülmények között táplálkozni akar, jól megválogatott alapanyagokból” – mondta Thierry Marx.
„Ráadásul még rondán sem kell kinéznie”
- tette hozzá a Mandarin Oriental étterem és a Gare du Nord pályaudvaron működő Étoile du Nord söröző séfje a Marxito október 29-i megnyitása előtt.
A Marxito belsőépítésze a japán Ito Ora. A púderrózsaszínre festett falak között 170 négyzetméteren 50 ülőhely várja a vendégeket. Az asztalok a plafonról ereszkednek le.
Az étlapon a hajdinalisztes szendvics sós és édes változatban szerepel, az ára négy eurónál kezdődik, sőt, még hajdinafagylalt is kapható. A déli menü ára 15-17 euró.
„A Marxito se nem bretagne-i, sem orosz palacsinta, hanem ennek a keveréke, amin jót mulatunk. Félig kelesztett-félig pirított, bármi lehet a belsejében” az évszaknak megfelelően: füstölt lazac, marha pastrami, ősszel currys zöldségkrém, nyáron paradicsom és eper – mondta Thierry Marx.