Cselgáncs

2024.04.26. 16:00

Özbas Szofi és Szegedi Dániel is korán búcsúzott az Európa-bajnokságtól

A hétvégén Zágrábban rendezik az Európa-bajnokságot, melyen több szolnoki dzsúdós is tatamira lép. Pénteken a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola cselgáncsozója, Szegedi Dániel, és a szolnoki származású Özbas Szofi is idejekorán kiesett a versenyen.

Kovács Levente

Az első napon csütörtökön a magyarok közül Pupp Réka a női 52 kg-ban, Pongrácz Bence pedig a férfiak 66 kilogrammos súlycsoportjában állhatott fel a dobogó legalsó fokára. Másnap pedig Özbas Szofi és Szegedi Dániel is tatamira lépett a kontinensviadalon.

Özbas Szofi, cselgáncs, Európa-bajnokság
Özbas Szofi (kékben) számára hamar véget ért az Eb
Fotó: ijf.org

Pénteken a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola cselgáncsozója, Szegedi Dániel is megmérette magát a 73 kg-osok közt, első meccsén az észt Viljar Lipard ellen győzni is tudott, második mérkőzésén viszont a világranglista tizedik helyén lévő moldáv Petru Pelivan már túl nagy falatnak bizonyult, így Szegedi számára a legjobb harminckettő között ért véget a verseny.

Ugyanezen a napon a szolnoki származású Özbas Szofi is tatamira lépett a 63 kg-os súlycsoportban, aki erőnyerőként kezdte a viadalt, elsőként pedig a román Amanda Zuaznabar-Torres várt a 22 éves magyar dzsúdósra. A meccsen pontot érő mozdulat nem történt, Özbast viszont háromszor is megintették, így búcsúzott az Európa-bajnokságtól.

A folytatásban a szolnokiak közül Gőz Roland a 90 kg-osok közt lép tatamira szombaton az Eb-n, vasárnap pedig a csapatversennyel zárul a kontinensviadal, a magyar együttesben Gőz és Szegedi Dániel is szerepel majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában