Labdarúgás

2024.04.23. 15:02

Balogh Pál csapata nyerte a szolnoki edzők csatáját az NB II.-ben

Élesedik a feljutásért vívott harc az NB II.-ben. A 29. fordulóban a Vasas és a Győr is vereséget szenvedett, előbbi az éllovas Nyíregyházától kapott ki, míg utóbbi a Szegedtől, a Tisza-partiak így utolérték az ETO-t a tabellán, és már három csapat verseng a második pozícióért.

Kovács Levente

Nagy lépést tett a bajnoki cím felé a Nyíregyháza, amely 3–1-re legyőzte a több mint egy félidőt emberhátrányban játszó Vasast. Tímár Krisztián együttesének így már tíz pont az előnye a tabellán a második helyen lévő angyalföldiekhez képest.

Tiszakécske, Balogh Pál, labdarúgás, NB II.
Balogh Pál csapata, a Tiszakécske újabb győzelmet ünnepelhetett
Fotó: tiszakecskefoci.hu

A fővárosiak vereségével lehetősége nyílt a Győrnek, hogy behozza hátrányát, Szergej Kuznyecov csapata viszont  hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a Szegedtől, amely ezzel pontban utolérte a Rába-partiakat, így jelenleg három együttes verseng a feljutást érő második pozícióért.

Sikeres hétvégét zártak a kiesőzónában lévő csapatok. A Siófok hazai pályán egy góllal múlta felül közvetlen riválisát – és a még mindig kiesést érő pozícióban lévő – BVSC-t. A szolnoki edzők csapatainak csatáján Balogh Pál együttese, a Tiszakécske 2–0-ra legyőzte a Csábi József által irányított Kazincbarcikát. A Tisza-partiak az utolsó szalmaszálakba kapaszkodnak, és ugyan közeledtek a bennmaradó helyekhez, hátrányuk így is hat pont a tizennegyedik Pécshez képest. A sereghajtó Mosonmagyaróvár is győzött hétvégén, Nagy Ádám gárdája a Haladással szemben nyert 1–0-ra, azonban a kiesést vélhetően így sem tudja elkerülni az együttes.

A PMFC sem nyugodhat meg a bajnokság hajrájában, a baranyaiak a Honvéd otthonában szenvedtek 3–0-s vereséget, a kispestiek pedig ezzel a sikerrel négy helyet léptek előre a tabellán. A Budafoknak is gyűjtögetnie kell még a pontokat a bennmaradáshoz, hétvégén ugyanis 3–1-re kikapott Dajka László csapata a Soroksártól, így még mindig csak három pont az előnye a tizenötödik Zuglóhoz képest.

Múlt héten szakadt meg Ajka tízmeccses veretlen sorozata, Schindler Szabolcs fiai pedig ismét vereséget szenvedtek, a Kozármislenytől kaptak ki 1–0-ra. 

A 29. forduló eredményei:

Nyíregyháza–Vasas 3–1, Siófok–BVSC 1–0, Csákvár–Gyirmót 0–2, Kozármisleny–Ajka 1–0, Tiszakécske–Kazincbarcika 2–0, Bp. Honvéd–PMFC 3–0, Szombathelyi Haladás–Mosonmagyaróvár 0–1, Soroksár–Budafok 3–1, Győr–Szeged 0–1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában