Szabadidősport

2024.04.23. 17:23

Ezrek rajtoltak el a szolnoki Kossuth térről a COOP Májusfa Futáson – videóval, galériával

Alsósoktól az idősekig nekivágtak kedden délután a XXXI. COOP Májusfa Futásnak. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. rendezvényét ezúttal is nagy érdeklődés övezte. A futók a Kossuth térről indulva a városközpont utcáin, a Tiszaparti sétányon át megtéve teljesíthették a körüket – 1600 vagy 2500 métert.

Kovács Berta

A régi hagyománynak számító szabadidősport-programon tiszteletét tette Gyulay Zsolt MOB-elnök is, idén ugyanis első alkalommal a rendezvény szakmai fővédnökségét a Magyar Olimpia Bizottság vállalta. De a helyszínen találkozhattunk Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakossal és Czene Attila olimpiai bajnok úszóval, a Magyar Szabadidősport elnökével is. A már régi hagyományokkal bíró eseményen Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere is köszöntötte a résztvevőket.

NB Coop futás (16 of 24)
Hatezren futottak idén a vármegyeszékhely utcáin
Fotó: Nagy Balázs

Déltől indultak a csoportok a Kossuth térről, az elsőben Szabó Gabriella is rajthoz állt, és nem meglepő módon meg is nyerte a futamot.

Tetszett neki, hogy ennyi a sportos fiatal Szolnokon

– Második éve vagyok a MOB munkatársa, melynek a COOP 28 éve partnere. Nagyon örülök, hogy én is részt vehettem ezen a futáson – nyilatkozta a táv teljesítése után Szabó Gabriella. – Nagyon szeretem az ilyen aktív programokat. A két és fél kilométer számomra „sprinttáv”, hiszen általában naponta tíz kilométert szoktam teljesíteni. De jól meghajtottam, és nagyon élveztem. Az is tetszik, hogy ennyi a sportos fiatal Szolnokon – tette hozzá a világklasszis sportoló.

Odáig jutottak, hogy korlátozni kellett a létszámot

Bizony, résztvevőből nem volt hiány, idén mintegy hatezren futottak. A résztvevők között még nordic walkingosok is rajthoz álltak.

Rózsa József, a Sportcentrum ügyvezető igazgatója elárulta, évekkel ezelőtt odáig jutottak, hogy már kilencezer körül járt az iskolai nevezések száma, így a létszámot korlátozni kellett, hogy képesek legyenek kezelni a futókörön a tömeget.

Nem volt kérdés, hogy támogatják a kezdeményezést

Fekete Tibor, a COOP Szolnok Zrt. ügyvezető igazgatója arról beszélt, miért érzi fontosnak, hogy a cég a kezdeményezés mellett álljon.

– Azért, mert jó látni, hogy a gyerekek mosolyognak, élvezik a mozgást. Az embereknek szükségük van arra, hogy közösségi élményben legyen részük, ne csak a számítógép előtt üljenek – hangsúlyozta Fekete Tibor.

Kvízzel és szűrőprogramokkal is készültek 

A téren a futók többek között kvízkérdésekre is válaszolhattak nyereményekért, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája pedig szűrőprogramokkal várta az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában