Összefoglaló

2024.04.23. 20:40

Két új kompot adtak át Tiszaderzsen – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Érezhetően megnőtt a kerékpáros-forgalom az elmúlt években a Tisza-tavi térségben. Időről időre újabb fejlesztésekkel próbálnak a bringások kedvében járni: újabb turisztikai elemmel bővült a déli part, pontosabban a tiszaderzsi Kárász Kikötő. Kedden délelőtt ugyanis két biciklis és gyalogos forgalomra alkalmas kishajót adtak át, melyek még kényelmesebbé teszik a kikapcsolódást a térségbe érkezők számára.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Tömegkatasztrófát akart? Valaki egy bevásárlókocsit tett a vonat elé Szolnok és Újszász között. Ki tehetett egy bevásárlókocsit a vonatsínekre Szolnok és Újszász között? A szolnoki rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a körülmények tisztázása érdekében.

Tiszasülynél sok halat hagyott hátra a visszahúzódó Tisza, az orvhalászokat is vonzotta a könnyű zsákmány. Halmentő akció során a szakemberek főként pontyokat fogtak be és juttattak vissza a Tiszába.

Akcióban az önkéntesek: összefogással újították fel a ravatalozó épületét Pusztamonostoron. A szorgos kezek újrafestették a temető kerítését és megjavították a kerékpártárolókat is.

Izgalmas új játékokkal bővült a bölcsőde udvara Jászfelsőszentgyörgyön.

Kis híján az életével fizetett az albérlő Kisújszálláson: emiatt estek egymásnak a tulajdonossal. Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy kisújszállási férfival szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. Az illető piszkavassal verte meg az őt rendszeresen sértegető, a bérlői jogviszony felmondását tudomásul venni nem akaró albérlőjét.

A Ki a mester 2 keréken? és a Kerékpáros Iskola Kupa vármegyei összesítő versenyen vettek részt jászkunsági diákok. A tét a döntőbe jutás volt.

Szinte napra pontosan 18 éve veszélyeztette a Tiszazugot a Tiszán addig soha nem látott árhullám. A környékbeli települések összefogtak, a homokzsákok pakolását a katonaság koordinálta. Fotókkal emlékezünk vissza a közel két évtizeddel ezelőtti eseményekre.

Alsósoktól az idősekig nekivágtak kedden délután a XXXI. COOP Májusfa Futásnak. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. rendezvényét ezúttal is nagy érdeklődés övezte. A futók a Kossuth térről indulva a városközpont utcáin, a Tiszaparti sétányon át megtéve teljesíthették a körüket – 1600 vagy 2500 métert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában