Ázhat a zsinór

2024.04.23. 13:30

Örömhír a pecásoknak: ezeken a helyszíneken májusban is szabad pontyra horgászni a Jászkunságban

Májusban, a szaporodási időszakban is szabad pontyra horgászni ott, ahol a Halászati Hatóság engedélyezi. Csatornákon és holtágon is feloldották a tilalmat – mutatjuk a pontos helyszíneket!

Kovács Berta

Jól tudják a horgászok, hogy a jogszabályi előírás szerint országosan május 2-től május 31-ig pontyfogási tilalom lép életbe, biztosítva a halfaj zavartalan szaporodását annak ívási időszakában. A vizek halgazdálkodási hasznosítói azonban a sűrűn telepített területeken kérhetik a tilalom feloldását a Halászati Hatóságtól.

horgász
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció

Így tett a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) is, a kérelmét jóvá is hagyták. Több vármegyei horgászvíz pecásai is örülhetnek, hogy erre az egy hónapra sem kell lemondaniuk a hazánkban legkedveltebb hal horgászatáról.

A Nagykunsági-főcsatorna nyugati és keleti ágán, illetve a felső szakaszon a Tisza-tó vízkivételi zsilip és az Abádszalók-Tiszaburai híd közötti szakaszon, továbbá a Jászsági-főcsatorna Tisza-tó vízkivételi zsilip és Kisköre közötti szakaszán, valamint a Malomzugi Holt-Zagyván a májusi tilalmi időben is fogható és megtartható a ponty.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában