Környezetvédelem

2024.04.22. 12:12

Apró kezek festettek a Föld napja alkalmából a szolnoki óvodában – galériával és videóval

„Úton egy zöldebb világ felé!” címmel tart Fenntarthatósági hetet a napokban a Szolnok Városi Óvodák 16 tagintézménye, az interaktív foglalkozások célja a egészséges életvitel, és a környezetbarát szemléletmód megalapozása.

Molnár-Révész Erika

Bár a kedvezőtlen időjárás miatt a tervezett palántaültetés elmaradt, így sem maradtak feladat nélkül a szolnoki Hétszínvirág tagóvodába járó gyermekek hétfőn, a Fenntarthatósági hét nyitó napján. A Pipacs csoportban a kisebbek például zöld lombos fát festettek egy nagy kartonpapírra, miközben arról hallhattak, miért fontosak a növények a Föld, és a bolygón élők számára.

A Pipacs csoportba járó gyerekek ecsetet ragadtak, és a szép, zöld lombos fát festettek a Fenntarthatósági hét alkalmából a Hétszínvirág tagintézményben
Fotó: Mészáros János

A Szolnok Városi Óvodák tagintézményeiben április 22-tól 26-ig tartják idén a Fenntarthatósági hetet, melynek jelmondata, „Úton egy zöldebb világ felé!”. Ezalatt összesen 16 tagóvodában tartanak interaktív programokat, melynek célja az egészséges életvitel, a környezetbarát szemléletmód megalapozása, tudatosítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában