Félelem

2024.03.27. 10:55

A jászkunsági asszony tudta, hogy ha leszáll az éj, maga a gonosz nyit be a szobájába

Éveken át, az éj leple alatt verte és szexuálisan erőszakolta áldozatát egy fegyverneki idősgondozó. Az ügyészség jókora büntetést indítványozott tettéért.

Rózsa Róbert

Rettegéssel teli, sötét időket élhetett át az a 77 éves asszony, aki egy jászkunsági idősek otthonában hajtotta álomra a fejét az elmúlt években. Már ha képes volt rá. Ugyanis ha leszállt az éj, egy fiatal férfi rendre megjelent a szobájában, verte, és szexuálisan bántalmazta.

Glowing sunlight illuminating the edges of an opening interior door
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció

A 35 éves ember annak az idősotthonnak a gondozója volt, ahol a nő is lakott. Először 2018 márciusában „nyitott rá” az asszonyra, és egészen 2023 májusáig terrorizálta a kora és betegsége miatt is kiszolgáltatott nőt. Mindezt éjszakai műszakja alatt követte el, véraláfutásos sérüléseket okozva az asszonynak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szerdán arról tájékoztatott, hogy a férfival szemben szexuális erőszak bűntette, bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntette, és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emeltek.

A vádiratában tíz év fegyházbüntetés kiszabását indítványozták rá, amennyiben a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri.

Ezen túl tíz évre eltiltanák a közügyek gyakorlásától, és indítványozták, hogy a bíróság örökre tiltsa el minden olyan foglalkozástól, amely mások gondozásával, ápolásával, gyógykezelésével jár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában