Tiszafüred

2017.08.26. 18:45

Csak húsz embernek van magasabb mesterfokozata a világon

Sikeresen abszolválta mestervizsgáját a tiszafüredi Adorjáni Zsolt. A harcművész tanítványai is páratlan magasságokban járnak, most maga a mester került be egy szűkebb elitbe.

Képünkön balról: Adorjáni Zsolt (4.), Máday Norbert (9.), Széll Gábor (8. mesterfokozat)

Forrás: Beküldött fotó

Szintlépését rengeteg munka és kemény edzés előzte meg.

Si-hing Adorjáni Zsoltról mostantól nem harmadik, hanem negyedik fokozatú mesterként beszélhetünk, miután a Kelet-európai Wing Tsun Szövetség legutóbbi nemzetközi edzőtáborában sikeres mestervizsgát tett.

Az Eredeti Leung Ting Wing Tsun Kung Fu tiszafüredi klubjának mestere nem is gyanította, hogy vizsgázni fog. Egyszer csak a nagymester felkérte: kezdje el a fabábu formát…

A negyedik mestervizsga anyagában többek között fabábun bemutatott gyakorlatok vannak, akkor tudta meg, mi is történik pontosan.

– Ennél magasabb mesterfokozata csupán húsz embernek van a világon – mondta Adorjáni Zsolt.

– A magyarok közül kilences mesterfokozata is csak Si-Fu Máday Norbert nagymesternek, a kelet-európai szövetség főinstruktorának van.

„Célom, hogy még magasabb mesterfokozatot szerezzek, hiszen ez motivál”

– Még nagyon sokat tudok tanulni. Vélhetően azért kért fel a nagymester ennyire hirtelen és meglepetésszerű módon, mert úgy látta, hogy bármikor kész vagyok egy ilyen kihívásra.

Képünkön balról: Adorjáni Zsolt (4.), Máday Norbert (9.), Széll Gábor (8. mesterfokozat)
Forrás: Beküldött fotó

– Ezt sok munka és rengeteg edzés előzte meg. A kitartás pedig kulcsfontosságú.

Idén huszonnégy éve, hogy első tanulófokozatát megszerezte Adorjáni Zsolt. A rengeteg munka és szorgalom pedig kifizetődik, az ő példája jól mutatja ezt.

Maga is meglepetésként éli meg, hogy meddig eljutott a kitartásának és szorgalmának köszönhetően. Bár a harmadik fokozat megszerzése óta erre készült, mindössze a vizsga előtt egy perccel tudta meg, mi vár rá.

Tovább nehezíti egy ilyen mestervizsga kihívását, hogy az edzőtáborban délelőtt és délután is két-két órás edzéseket tartanak, ezt követi a vizsga.

A kecskeméti edzőtáborban Kelet-Európa szinte minden országából megfordulnak mesterek és tanítványok, mintegy háromszázan gyűltek össze a fejlődés és a tanulás reményében.

A negyedik fokozat megszerzése után új célt tűzött ki maga elé a tiszafüredi mester, felkészül és nekivág az ötödik mesterszint kihívásának. Reményei szerint, továbbra is töretlen lesz a fejlődése, akárcsak tanítványainak, közöttük van, aki most készül első mestervizsgájára.

Ujvári László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!