Nemzetközi Gázfórum

3 órája

Szijjártó Péterbe kötött bele az amerikai nagykövet

David Pressman ma sem fogta vissza magát, ezúttal hazánk külügyminiszterébe szállt bele.

MW

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete

Forrás: AFP

Fotó: Kurucz Árpád

A magyar külügyminiszter ma 11. alkalommal utazott Oroszországba azóta, hogy Oroszország megindította teljes körű invázióját Ukrajna ellen. A profit, nem a béke érdekében

– írta David Pressman az X-en. 

A támadás oka pusztán annyi volt, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter részt vett a szentpétervári Nemzetközi Gázfórum. A fórum okán nemrég Szijjártó Péter is megosztott egy posztot a közösségi oldalán, amelyben arról írt, Magyarország energiaellátása lehetetlen lenne az orosz gáz, és a Török áramlat gázvezeték nélkül – írja a Magyar Nemzet.

Ha engedtünk volna a baráti és szövetségesi nyomásnak, ha összecsináltuk volna magunkat a szankciós fenyegetések miatt és nem mertük volna megépíteni a Török Áramlatot, akkor ma óriási bajban lennénk amiatt, hogy január 1-től megszűnik az orosz gáz Ukrajnán keresztüli tranzitja. A Török Áramlat nélkül egyszerűen fizikailag lehetetlen volna ellátni az országot elegendő mennyiségű földgázzal

– írta Szijjártó. 

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Alaposan helyretette Szijjártó Péter a tiszteletlen riportert

Szijjártó Péter a közösségi oldalán osztott meg egy videót, amelyen látszik, hogyan tette helyre a Magyarországgal szemben tiszteletlenséget mutató riportert.


A ZDF német közszolgálati televízió riportere a Szentpétervári Nemzetközi Gázfórumon fordult Szijjártó Péterhez, és azt kérdezte tőle, hogy 

Értelmezhetjük úgy itt a részvételét, mint egy újabb magyar provokáció Brüsszel felé?

A külügyminiszter válaszára azonban valószínűleg nem számított. 

Próbáljon meg tisztelettudó és udvarias módon viselkedni Magyarország felé, jó? Ez az első. És próbáljon meg kísérletet tenni a dolgok megértésére. Rendben?

– válaszolt a tárcavezető, majd kijelentette:

szuverén joga egy országnak, hogy eldöntse, milyen rendezvényen vesznek részt a miniszterei, vagy milyenen nem. Mi nem vagyunk egy „jawohl!” nemzet. Szóval nem diktálhatnak nekünk. Senki sem. Sem a német kormány, sem a zöldek Németországban.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában