Strasbourg

2 órája

Orbán Viktor egyértelmű győztese az európai parlamenti vitának (videó)

A miniszterelnök csattanós választ adott a vádaskodásokra.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök ismerteti a magyar uniós elnökség programját az Európai Parlament ülésén Strasbourgban 2024. október 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az Európai Parlamentnek a magyar elnökség programjáról szóló vitájában botrányos kijelentések hangoztak el hazánkról. A baloldali politikusok a korábban már jól ismert állításokkal támadták Magyarországot – írja a Magyar Nemzet

A kórus része volt a botrányt botrányra halmozó, háborúpárti Ursula von der Leyen is. Az Európai Bizottság elnöke úgy fogalmazott:

Hogyan lehet az, hogy a magyar kormány orosz állampolgárokat hív meg, az Európai Unióba biztonsági ellenőrzések nélkül engedi be őket? Ez az új magyar vízumrendszert biztonsági kockázattá teszi nemcsak Magyarország számára, hanem minden tagállam számára.

Orbán Viktor csattanós választ adott a vádaskodásokra. Erről egy rövid videót is feltöltött a közösségi oldalára a miniszterelnök.

A bizottság elnök asszonya szóba hozta, hogy mennyien dolgoznak oroszok Magyarországon. A hipokrácia esete forog fenn. Magyarországon a tavalyi évben háromezer engedélyt adtunk ki, összesen hétezren dolgoznak. Von der Leyen asszony egy német asszony. Mi van Németországban? Németországban háromszázezren dolgoznak

– mutatott rá a kettős mércére a kormányfő. Orbán Viktor megismételte:

Háromszázezer orosz, és ön vádol engem?

A miniszterelnök aláhúzta, Spanyolországban százezer orosz dolgozik, Franciaországban hatvanezer orosz van.

És önök Magyarországot kritizálják, a mi hétezres számunkkal. Ez fair?

– tette fel a kérdést Magyarország kormányfője.

Orbán Viktor korábban Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének vádjaira is reagált:

Weber elnök úr azt mondta, hogy senki sem áll szóba velünk. Ez súlyos sértés azokra nézve, akik szóba álltak velünk. Ezek szerint ők senkik. Az elnökség előkészítéseként elmentem az ön kancellárjához Németországba, a franciák elnökéhez Párizsba és az olaszok miniszterelnökéhez Rómába. Ők senkik, Weber úr?

– tette fel a kérdést a miniszterelnök.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában