Migrációkutató Intézet

2 órája

Túlterheli a migrációs válság Németországot

Túlterheli Németországot a migrációs válság, amelynek pénzügyi és kulturális veszélyeire Markus Söder, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke és Bajorország miniszterelnöke figyelmeztetett – közölte a Migrációkutató Intézet kedden az MTI-vel.

MW

Német rendőr megállít egy autóst az osztrák határnál fekvő Walserbergben 2024. szeptember 16-án. Németország a mai naptól kiterjesztette a határellenőrzést valamennyi határára az illegális migráció korlátozása érdekében

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Szilágyi Anna

Azt írták, Markus Söder az Augsburger Allgemeine bajor lapnak adott interjújában a bevándorláspolitika gyökeres átalakítását sürgette.

Sokan már nem érzik otthon magukat Németországban, egyes iskolai tantermekben már alig beszélnek németül, és a menekültek egy része olyan erőszakos támadásokért felelős, mint a Mannheimben és Solingenben elkövetett késes támadások

– idézik Markus Söder szavait, hozzátéve:

a politikus javaslatai között olyanok is szerepeltek, mint a menedékjog korlátozása és a menedékkérők számának korlátozása évi százezerben.

Közlésük szerint Söder hangsúlyozta, Németországnak kell eldöntenie, ki lépheti át a határokat, és aki erre nem jogosult, azt vissza kell küldeni hazájába, akkor is, ha Szíriáról vagy Afganisztánról van szó.

Tudatták: a CSU javaslatai közt megtalálható, hogy már a külső határokon visszautasíthassák a menedékkérőket, azok pedig, akiknek menedékkérelmét elbírálják, egy harmadik országban várják meg annak eredményét. A párt ezenkívül támogatná a megállapodásokat az olyan kapuőr országokkal, mint Tunézia és Egyiptom, valamint javasolta a kettős állampolgárság eltörlését a bűncselekményt elkövetőknél – fűzték hozzá.

Kitértek arra is, hogy

Németországban biztonsági szempontból az afgánok és a szírek jelentik a legnagyobb fenyegetést, a mannheimi késelés mögött egy afgán állt, a solingeni támadást pedig egy szíriai migráns követte el.

Jelezték továbbá, hogy az óvodásokra vonatkozó statisztikai adatok szerint országszerte a 3-6 év közötti gyermekek közül minden ötödik nem használja otthon a német nyelvet, Hessenben, Berlinben és Brémában pedig minden harmadik más nyelvet használ otthonában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában