Összefonódások

11 órája

Milliókat markolhatott fel Magyar Péter és az öccse, amikor az állami vállalatoknak dolgoztak

Magyar Márton kommunikációs tanácsadóként dolgozott a Volánbusznál, amikor Magyar Péter a cég igazgatóságában ült. Miközben pedig Magyar Péter a Diákhitel Központot vezette, testvére az egyik olyan beszállítónál dolgozott, amelynél vaskos túlárazást állapított meg az állami ellenőrzés – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke

Forrás: MW

Fotó: Polyák Attila

Magyar Péter és testvére, Magyar Márton szinte egy időben dolgozott a Volánbusz Zrt.-nek – adta hírül csütörtökön a Propeller. Hozzátették azt is, Magyar Márton 2023. február 1. és 2023. december 31. között állt jogviszonyban a Volánnal.

A Magyar Nemzet megtudta, mire vették fel és mennyiért alkalmazták Magyar Péter testvérét az állami vállalatnál.

Magyar Mártonnal kommunikációs tanácsadói szerződést kötött a cég, a megállapodás havi 750 ezer forintról szólt.

Magyar Márton tehát úgynevezett külső kommunikációs munkatársként több mint nyolcmillió forintra tehetett szert tizenegy hónap alatt. A lap úgy tudja, Magyar Mártont az akkori vezérigazgató vette fel a társasághoz.

Fontos egybeesés, hogy a két testvér lényegében éppen egy időben kapott állást a Volánnál: Magyar Mártonnal 2023 februárjával kötöttek szerződést, Magyar Pétert pedig márciusban nevezték ki a cég igazgatósági tagjává. Nagyjából egyszerre is távoztak: előbbi az év végével, utóbbi november 30-án. További sajátos hasonlóság, hogy a Volánbusznál – kevesebb mint egy év alatt – Magyar Márton nagyjából 8,2 milliót szerezhetett meg, Magyar Péter majdnem ugyanennyit, 7,7 millió forintot.

Azt egyelőre homály fedi, hogy Magyar Márton a havi 750 ezer forintért pontosan milyen munkát végzett, ellenben az már tudható, hogy Magyar Péter hogyan dolgozott a Volánnál a maga havi 945 400 forintjáért.

Nem a Volánbusz Zrt. volt az egyetlen állami tulajdonú cég, ahol a Magyar testvérek útja keresztezte egymást.

Ahogy korábban a Magyar Nemzet is beszámolt róla, a napokban az Átlátszó nyilvánosságra hozta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálatát, amelyben a Magyar Péter vezette Diákhitel Központ szerződéseit tekintették át. 

A 2021-es vizsgálat többszörösen túlárazott megállapodásokra, kamumegbízásokra és ajánlatkérésekre, eleve borítékolható győztesekre bukkant.

A jelentésből kiderült, hogy a Diákhitel Központ akkori beszállítója volt a PlanB Magyarország Kft. is, amelyről a Média1 írta meg, hogy akkoriban éppen a cég munkatársa volt Magyar Péter öccse. 

A Diákhitel Központ kétes szerződései miatt a rendőrség hűtlen kezelés gyanújával február óta nyomoz.

A teljes cikk a részletekkel IDE kattintva olvasható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában