Terrorizmus

2024.09.13. 11:52

Őrizetbe vettek egy katonák elleni támadásra készülő szíriai férfit Németországban

A német hatóságok pénteken őrizetbe vettek egy radikális iszlamista nézeteket valló szíriai állampolgárt, aki a gyanú szerint bozótvágókésekkel felszerelkezve készült katonákat gyilkolni a bajorországi Hof városában – közölte pénteken az illetékes ügyészség.

MW

A radikális iszlamista nézeteket valló szíriai állampolgár a gyanú szerint bozótvágókésekkel felszerelkezve készült katonákat gyilkolni a bajorországi Hof városában

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A 27 éves gyanúsított a merénylethez két, negyven centiméter hosszú bozótvágókést szerzett be, amelyekkel a Hof városában ebédszünetüket töltő szövetségi hadsereg katonáit akarta megtámadni. Az ügyészség közleménye szerint „a lehető legtöbb katonával akart végezni”.

A gyanúsított a merénylettel fel akarta hívni magára a figyelmet, és bizonytalanságérzetet akart kelteni a lakosság körében – tette hozzá az ügyészség.

Németország szigorított határellenőrzést vezetett be a közelmúltbeli, többnyire menedékkérők által elkövetett halálos késelések miatt – az augusztusban elkövetett, három halálos áldozattal járó solingeni támadásért az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta a felelősséget.

Nancy Faeser német belügyminiszter szeptember 9-én jelentette be, hogy Németország átmenetileg kiterjeszti az ellenőrzést az ország minden határára az illegális migráció visszaszorítása és az iszlamista szélsőségesek jelentette veszély elhárítása érdekében.

Amíg az új közös európai menekültügyi rendszerrel nem sikerül létrehoznunk az Európai Unió külső határainak erős védelmét, addig a saját országhatárainkon kell tovább erősíteni az ellenőrzéseket

– mondta a belügyminiszter, kiemelve, hogy mindent megtesznek azért, hogy jobb védelmet biztosítsanak az országban élőknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában