La Liga

2024.05.04. 22:18

Gironában kikapott a Barcelona, bajnok a Real Madrid

Az FC Barcelona 4-2-es vereséget szenvedett szombaton a Girona vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában, így a listavezető Real Madridot már nem érheti utol, ezzel eldőlt, hogy a fővárosi együttes négy fordulóval a zárás előtt megnyerte története 36. bajnoki címét.

MW

A fővárosi együttes négy fordulóval a zárás előtt megnyerte története 36. bajnoki címét

Fotó: NurPhoto via AFP

Valódi rangadón találkozott egymással a két katalán együttes, és bár a Barca kezdett jobban, Christensen korai találatát gyakorlatilag azonnal kiegyenlítette a házigazda Dovbik révén.

A szünet előtt Lewandowski volt eredményes tizenegyesből, ám a második félidőben elsősorban a csereként beálló Portu remeklésének köszönhetően három gólt szerzett a Girona, ezzel megelőzte a tabellán a Barcelonát és feljött másodiknak, valamint bebiztosította részvételét a Bajnokok Ligája következő kiírásában, egyúttal bajnokká tette a Real Madridot.

Portu a pályára lépése után azonnal gólt szerzett a 65. percben, két perccel később gólpasszt adott, majd a 74. percben újfent betalált.

A Barcelona ezzel a vereséggel a harmadik helyre csúszott, a Real Madrid pedig két év után ünnepelhet újra spanyol bajnoki címet.

 

La Liga, 34. forduló:

Girona-FC Barcelona 4-2 (1-2)

korábban:
Real Sociedad-Las Palmas 2-0 (2-0)
Real Madrid-Cádiz 3-0 (0-0)

pénteken játszották:
Getafe-Athletic Bilbao 0-2 (0-1)

később:
Real Mallorca-Atlético Madrid 21.00

vasárnap játsszák:
Osasuna-Real Betis 14.00
Celta Vigo-Villarreal 16.15
Valencia-Alavés 18.30
Rayo Vallecano-Almería 21.00
Sevilla-Granada 21.00

   
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában