Krimi

3 órája

Osztrák meló: a munkahelyéről lopott holmikkal töltötte meg a szobáját egy magyar szállodai alkalmazott

A magyar dolgozó már jó ideje csempészte ki a holmikat a munkahelyéről. Végül a tiroli szálloda másik alkalmazottja buktatta le.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Még a sokat látott rendőröket is meglepte az, amit egy szálloda magyar alkalmazottjának kocsijában és szobájában találtak a napokban a tiroli Längenfeldben. Mint kiderült, milliós értékben lopott el holmikat a munkahelyéről. 

Telelopkodta a szobáját

A zsarukat október 18-án hívta fel a szálloda munkatársa, hogy úgy látta, a náluk dolgozó 36 éves magyar alkalmazott kocsijában a szálloda holmijai hevernek. A helyi rendőrök bekísérték az alkalmazottat a közeli rendőrkapitányságra, ahol a kihallgatáson bevallotta: valóban a szállodából származó holmikat találtak a kocsijában. A zsaruk meglepetésére azonban itt nem állt meg, hanem kibökte, hogy nem most kezdte a lopkodást, már hosszú idő óta dézsmálja a szálloda készletét.

A rendőrök persze azonnal átvizsgálták a dolgozó szobáját, amelyről kiderült, hogy az autóhoz hasonlóan tele volt a szállóból meglovasított holmikkal.

Nagy kárt okozott

Az Unser Tirol osztrák lap szerint a magyar melós annyira belejött a lopkodásba, hogy döbbenetes „árukészletet” halmozott fel. 

Olyannyira, hogy a kicsempészett tárgyak értéke több ezer euró, azaz vélhetően millió forintos nagyságrendű. A jelek szerint nem adta el a tárgyakat, azokat ugyanis a vallomása után megtalálták.

A gyors intézkedésnek és az elkövető beismerő vallomásának köszönhetően a rendőrség gyorsan megoldotta az esetet – számolt be történtekről az ügyben illetékes söldeni rendőrség. Hozzátették azt is, hogy a holmikat így mind vissza tudják szolgáltatni a szállodának. Azt, hogy mi lesz a magyar tolvaj sorsa, egyelőre nem tudni – írja cikkében a Bors. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!