TÁMOGATÁS

2017.11.11. 16:28

Segítik a fiatalok lakáshoz jutását Szolnokon

Újraindul a „Családbarát Szolnok” program egyik régi eleme, mely az első lakáshoz jutó fiatalokat támogatná a megyeszékhelyen. Tasnádi Zoltán, az Egészségügyi, Sport, Turisztikai és Szociális Bizottság elnöke csütrötökön a városházán megtartott sajtótájékoztatón elmondta, a program célja, hogy a fiatalok Szolnokon telepedjenek le, ott alapítsanak családot, és ott dolgozzanak.

Gyermektelen kérelmező és egy gyermek esetén a támogatás összege háromszázezer forint, két gyermek esetén háromszázötvenezer forint, három vagy több gyermek esetén pedig négyszázezer forint.

A kérelmeket 2018. március 1-től lehet benyújtani, melyre az adásvételi szerződés megkötését követő kilencven napon belül van lehetőség.

Szalay Ferenc polgármester kifejtette, hogy a támogatásra való jogosultság függ a kérelmező, illetve családja jövedelmétől és a vásárolt ingatlan értékétől is, valamint csak az a negyven év alatti fiatal kapcsolódhat a programhoz, aki Szolnokon vásárol lakást, és ez az ingatlan az első lakástulajdona.

A városvezetőtől megtudtuk, jelenleg huszonötmillió forint a támogatásra fordítandó tervezett összeg.

Czakó Nóra

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!