SZOLNOK

2017.11.03. 10:30

Mi, magyarok, híresek vagyunk a jó konyhánkról és ezt a franciák is kezdik kapiskálni

A francia nagykövet, Eric Fournier és felesége is ellátogatott a minapi Escoffier vacsoraestre, a Garden Hotelbe.

A francia nagykövetet, Eric Fourniert (jobbra) is vendégül látták, aki a magyar gasztronómiára is kíváncsi volt

Forrás: Beküldött fotó

A francia Auguste Escoffier a modern gasztronómia szülőatyja, akiről minden évben születésnapján emlékeznek meg a világ szakácsai.

Az idei szolnoki eseményen a nagykövet dr. Sziráki Andrással, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnökével is beszélgetett a megye francia érdekeltségű vállalatairól, valamint a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeiről.

Kiemelte, hogy egyre több francia turista érkezik hazánkba és ebben a kulturális kapcsolatok mellett bizony nagy szerepe van a gasztronómiának. Azon túl pedig a vendéglátás minőségének, a színvonalas vendéglátásnak, valamint a jó konyhának, amelyről mi, magyarok egyébként is híresek vagyunk.

Mindemellett Eric Fournier gratulált az Auguste Escoffier nemzetközi gasztronómiai lovagrend szolnoki csoportjához és ezen alkalomból egyúttal meghívta jövő tavaszra egy, a rezidenciáján tartandó bemutatkozásra. A különleges hangulatú és érdekes minapi vacsoraesten egyébként két új lovagot is avattak a megyeszékhelyen.

A francia nagykövetet, Eric Fourniert (jobbra) is vendégül látták, aki a magyar gasztronómiára is kíváncsi volt
Forrás: Beküldött fotó

Nevezetesen Vomberg Frigyest, aki a lyoni Bocuse d’Or világversenyen negyedik helyezést elért magyar csapat kapitánya volt.

Rajta kívül pedig hasonló megtiszteltetés érte aznap este Jakobicz Józsefné cukrászmestert is.

Joó Zsuzsa

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!