KÉTPÓ

2017.10.31. 09:30

Végre átemelőszivattyú továbbíthatja a csapadékot a csatornába Kétpón

Nagyszabású fejlesztés zajlik ezekben a hetekben a kistelepülésen.

Átereszeket, betonvályúkat fektetnek le Kétpón

Fotó: Mészáros János

Még a 2000-es belvíz okozott komoly károkat a községben, mely után ideiglenesen megoldották a csapadék elvezetését, most pedig végre lehetőség nyílt rá, hogy véglegesen mentesüljenek a kétpóiak ettől a veszélytől.

A nemrégiben kezdődött, közel kétszázötvenmillió forintos, pályázati forrásokból megvalósuló beruházásnak köszönhetően az Ond vezér úton több mint háromszáz méteren átereszeket és betonvályúkat fektetnek le, a meglévő csapadékvízgyűjtő árkokat pedig újraszintezik, kikotorják a község több utcájában is.

– A fejlesztés részeként egy átemelőszivattyút is telepítünk – mondta el kérdésünkre válaszolva Keresztes Péter, a település polgármestere.

Átereszeket, betonvályúkat fektetnek le Kétpón
Fotós: Mészáros János

– Ezzel végre megoldódnak az eddigi gravitációs problémák is, így a Harangzugi csatornába tudjuk továbbítani az összegyűlt csapadékot. A későbbiekben pedig remélhetőleg már nem kell tartanunk az esőzésektől, olvadástól, nem fognak további károkat okozni a községben az időjárás viszontagságai.

SZ.ZS.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!