2017.07.22. 13:30
A Séf Randevún készített ételektől eldobja majd az agyát
Újra Séf Randevú a Hild téren, ismét jobbnál jobb finomságokkal, na és persze szabadtéri főzőshow-val várják az érdeklődőket jövő hét végén.
Németh Ádám már készül
Forrás: Beküldött fotó
Az eseményen Németh Ádám, a népszerű televíziós műsor, a Konyhafőnök 2016-os győztese kápráztat majd el bennünket különlegességeivel. Meg is kérdeztük, miket készít nekünk Szolnokon – beszélgettünk tökfőzelékről, állatfarmról és sok minden másról is vele.
Már biztos, háromféle Ádám készítette ételt is kóstolhatunk majd a Séf Randevún, melyek már szóban is remekül hangzanak…
– Az egyik étel egy hideg paradicsomleves lesz – gazpacho –, amibe úgy tervezem, egy kis cseresznyét is teszek majd – kezdi a felsorolást Ádám – és sonkachipset szórok majd a tetéje.
– A főételem egy szaggatott sertéstarja lesz, házi lecsókechuppal és kapros uborkasalátával – abszolút egy nyári ízvilágot idéz majd. A harmadik étel pedig egy Guinness tiramisu lesz, ami a Konyhafőnök döntőjében is a desszertem volt. Ennek különlegessége, hogy a kávét barna sörre cserélem – ennek egyébként ha kifőzzük, teljesen kávéra hasonlít az íze, kicsit kesernyés, de nagyon finom.
A Konyhafőnök-nyertes elárulta, bár ilyen alkalmakkor különlegesebb ételeket készít, otthon néha neki is jobban esnek az egyszerű ízek, az egyik kedvence például a tökfőzelék.
– Azért teljesen odavagyok, de nagyon szeretem például a krumplis tésztát is kovászos uborkával – meséli.
Kiderül, otthon egyébként sem ő a „konyhafőnök”, sokkal inkább a menyasszonya, aki gyakran főz ázsiai finomságokat, és Ádámhoz hasonlóan nagyon ügyes szakács.
– Ő abszolút nem érzi magát háttérbe szorítva attól, hogy én lettem a Konyhafőnök. Sőt, általában engem is helyretesz, simán elmondja, ha valami neki nem tetszik, vagy ő máshogy csinálná. Azt szokta mondani, hogy otthon azért ő főz, mert nekem a főzés másfél óra, neki pedig negyven perc – teszi hozzá nevetve.
Ádámnak a Konyhafőnök óta rengeteg a feladata, sok felkérést kap, hol zsűrizik, hol tanácsadóként dolgozik, szeptembertől pedig indul egy nagyobb gasztronómiai projekt, amiben fontos szerepe lesz – tehát nem unatkozik…
– Egyelőre annyi felkérésünk van, és jók a visszajelzések, hogy úgy gondolom, ha van rá igény, és én is jól érzem magam benne, érdemes ezt csinálni – teszi hozzá.
Azért azt elárulta, arról az álmáról még nem tett le, hogy egyszer egy vidéki gazdaságot vezessen, kecskékkel, csenddel és nyugalommal, de ennek a tervnek a megvalósítása még messze van...
Szarvák Emese