Közélet

2007.09.23. 15:21

Száztizenöt éve alakult meg a kisúji önkéntes tűzoltóság

Kisújszálláson 1892-ben írta alá Gaál Kálmán, akkori polgármester az önkéntes tűzoltó egylet alapító okiratát. 1997-ben pedig megalakult a városi önkéntes önkormányzati tűzoltóság köztestülete.

SZOLJON

A jeles évfordulókra a kisújiak a pacséri, willamowicei, az eberschwangi és szentegyházai testvérvárosi tűzoltókkal együtt emlékeztek. Kecze István polgármester szólt a múltról, amikor a tűzoltó még a harangozó mellett éjjel-nappal vigyázta a várost a református templom tornyának kerengőjében.
Ma a Nyár utcai laktanyában van az a tűzoltó, aki 24 órás telefonügyeletet tart, így vigyázva a várost és környékét - mondta a város első embere, aki elismeréssel szólt a tűzoltók munkájáról, bátorságáról is. Az egyesület 115 évéről Mészáros Sándor elnök, a köztestület tíz évéről Gulyás László parancsnok szólt. Ezt követően zászlót adományozott a tűzoltóknak Somlyai Árpádné cégvezető, melyre szalagot Csomós Mátyás ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója kötött. A zászlót Galsi János plébános szentelte meg és Sípos Árpád lelkészelnök áldotta meg. Az ünnepség végén Kurgyis János, a megyei tűzoltó szövetség elnöke szolgálati érmeket adott át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!