Evezés

3 órája

Szolnoki siker az idei Tisza Kupa viadalon

Az elmúlt hétvégén immár huszonötödik alkalommal rendezték meg a Tisza Kupa Nemzetközi Evezős Versenyt a szolnoki Holt-Tiszán.

Kiss Ádám

Az idei Tisza Kupa különlegességét az adta, hogy ezúttal a magyar és a szerb egységeken kívül Csehországból is érkeztek evezősök.

Tisza Kupa
A Tisza Kupa az evezős-évad egyik meghatározó versenye
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW Archív

Zord időjárás fogadta a részvevőket

A Tisza Kupa hagyományosan minden évben október első hétvégéjére esik, ezúttal az időjárás nem volt kegyes az indulókhoz, nehéz körülmények között kellett helytállniuk a versenyzőknek. Az első napon az ezer méteres távon, a másodikon pedig ötszázon mérették meg magukat a sportolók, tíz éves kortól, a szabadidős sportolókon át a masters kategóriáig.

A Tisza Kupa pontversenye, érmek és vándorserlegek

Hiába az erős nemzetközi mezőny, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola versenyzői itthon tartották az összesített pontverseny győztesének járó vándorserleget, a Tisza Kupát. Az evezősök összesen ötvenhét érmet szereztek, köztük huszonnyolc arany, tizenkilenc ezüst és tíz bronz talált gazdára vármegyeszékhelyünk csapatánál.

Az érmeken túl tíz vándorserleg is gazdára talált, amelyek olyan személyek emlékét őrzik, akik nagy hatással voltak a hazai evezős-életre. Így a 2009-ben elhunyt Kumi Tibor sportvezető, Dobieczki Sándor versenybíró vagy Timár György egykori országgyűlési képviselő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában