Bejelentés

5 órája

Több mint tíz év után visszatér az úszás a sportiskola szakosztályai közé – galériával

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola ügyvezető igazgatója és Mohi Márk szakosztályvezető hétfő délutáni sajtótájékoztatóján kiderült, hogy tizenkét év után visszatér az úszás a sportiskola szakosztályai közé.

Kovács Levente

Hétfő délután sajtótájékoztatót tartott Rózsa József, a Szolnoki SC-SI ügyvezető igazgatója, illetve Mohi Márk szakosztályvezető a Véső úti Strandfürdőben, melyen kiderült, hogy tizenkét év után ismét foglalkoztat úszókat a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola.

Tizenkét év után foglalkoztat ismét úszókat a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola
Fotó: Mészáros János

Ősztől körülbelül száz fiatal úszót foglalkoztat az SC-SI, köszönhetően annak, hogy az Invictus SC szolnoki úszószakosztálya beolvadt a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola egyesületébe. Az edzéseket a Véső úti Standfürdőben Szekeres Szilvia és Mohi Zoltán edzők vezetik, Mohi Márk pedig szakosztályvezetőként tevékenykedik majd.

A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola immár nyolc sportággal működik a kosárlabda, a röplabda, az atlétika, a cselgáncs, az evezés, a kajak-kenu és a vívás mellé becsatlakozott az úszás is.

– A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola tekintetében elmondhatjuk, hogy az elmúlt szezonban 41-en jutottak el válogatottságig, 27 magyar bajnoki címet szereztek a sportolóink, és mindössze 120-an állhattak dobogó valamely fokára országos bajnokságon – értékelt Rózsa József ügyvezető igazgató. 

Büszkén mondhatjuk, hogy összesen 1480 sportolónk van, közülük többen az elmúlt hetekben is remek eredményeket értek el.

– Az Olimpiai Reménységek Versenyén Lánczi Zaránd kajak-kenuban kétszeres, Budai Kevin pedig egyszeres aranyérmes lett. Evezésben a felnőttek között Furkó Kálmán ezüstérmet szerzett Európa-bajnokságon, ugyanebben a sportágban Mátyás Hanna és Kiss Csende Ajna U23-as Eb-n bronzérmes szerzett. Cselgáncsban pedig egy nemzetközi Grand Prix-versenyen felnőtt korosztályban Szegedi Dániel győzött.

Régóta működik az úszás Szolnokon, a sportiskola 1993-as alapítását követően alapsportágak közé is bekerült, azonban 2012-ben átkerült az úszó utánpótlásnevelés a Szolnoki Dózsa klubjához, majd onnan az Invictus SC-hez, utóbbitól pedig visszatért a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskolához. Rózsa József kiemelte, az úszás oktatás szintjén és mint versenysport is fontos Szolnoknak, és igyekeznek szép eredményeket elérni a jövőben.

Szép jövőben bízik a szakosztályvezető a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola egyesületénél

 – Az elmúlt évek elég sok nehézséggel teltek a szolnoki úszósport számára – vette át a szót Mohi Márk szakosztályvezető. – Uszoda nélkül maradtunk, így nap, mint nap Martfűre, illetve Újszilvásra kellett utaznunk, külön köszönet illeti azokat az edzőket és szülőket, akik ezt a mindennapi utazást és edzést bevállalták. Szeretnénk, hogy a szolnoki úszás végre egy olyan közösségbe kerüljön, ahol hasonló sikereket érhetünk el, mint a Szolnoki Sportcentrum többi szakosztálya. 

Nagyjából száz sportolónk van, de bízom benne, hogy évről-évre egyre több gyereket tudunk majd kinevelni.

– Taglétszámmal tehát szépen állunk és eredményeket is fel tudtunk mutatni az elmúlt esztendőkben, hiszen országos bajnokunk, második és harmadik helyezettjeink vannak évről-évre, illetve jövő bajnokaikkal dicsekedhetünk, akik korosztályaikban a válogatottnak felel meg. A munka itt nem állhat meg, hiszen a toborzás csak egy része a munkánknak, az, hogy egészséges fiatalokat neveljünk szintén csak egy része a munkánknak, versenysportolókat, olimpikonokat nevelhetünk majd ebben az uszodában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában