Kosárlabda

5 órája

Szenvedve, de nyert az Olaj az OSE ellen – galériával

Az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 3. fordulójából előrehozott meccsen az NHSZ-Szolnoki Olajbányász nagy küzdelemben, hét pont különbséggel győzte le az Oroszlány gárdáját.

Varga Csaba

Az eredeti sorsolás szerint a Szolnok–OSE mérkőzés október 8-ára volt kiírva, ám ekkor az Olaj Európa-kupameccset játszik Portóban, ezért a felek abban egyeztek meg, hogy egy héttel hamarabb tudják le a bajnoki összecsapást. Az oroszlányi együttesnek nem sikerült a bajnoki rajt, miután nyolc ponttal kikapott Pécsett. Az Olaj viszont, ha nem is meggyőző különbséggel, de játék képe alapján magabiztosan győzte le a Kecskemétet a Tiszaligetben. 

Szolnoki Olajbányász
Az Oroszlány elleni mérkőzést is behúzta az Olajbányász
Fotó: Mészáros János

Az utóbbi meccsen nem játszott a vállsérüléssel bajlódó Lukács Norbert, most amolyan vésztartalékként várt bevetésre a válogatott bedobó. Minden bizonnyal a hétköznapnak és tv-közvetítésnek betudható, hogy jó indulattal is csak félháznyi közönség volt kíváncsi a piros-fekete csapatok csatájára.

NHSZ-SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ–MVM-OSE LIONS 78–71 (18–16, 23–26, 19–16, 18–13)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1200 néző. V.: Földházi T., Mészáros B., Nyilas I.

SZOLNOK: JOVANOVICS 21/3, Pallai 5/3, LEWIS 17, Szubotics 12, Aimaq 8. Csere: Krnjajszki 9/3, Rudner, Peringer 4, LUKÁCS N. 2. Edző: Oliver Vidin.

OROSZLÁNY: CARTER 18/9, Ruják A. 2, Burton 11, Dickerson 12, KENICS 21/12. Csere: Illés, Csuti 5/3, Takács Zs., Szabadfi 2. Edző: Váradi Kornél.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 5–4. 8. p.: 14–13. 14. p.: 31–27. 18. p.: 39–37. 24. p.: 46–48. 28. p.: 58–58. 34. p.: 64–63. 38. p.: 72–66. Kipontozódott: Aimaq (37. p.)

Nehezen indult be a gépezet, mindkét oldalon sok pontatlan dobást láthattunk. Az Olaj részéről Sztrahinja Jovanovics, míg a másikon Chico Carter próbálta mozgatni társait, szórványos sikerrel. A lényeg, hogy Marcus Lewis palánkos duplájával zárult az első negyed, 18–16. A folytatásban fél perc alatt két duplát dobtak a hazaiak, Váradi Kornél gyorsan időt kért, erre csapata ért el öt pontot, emiatt meg Oliver Vidin kérte ki gyorsan az idejét. A lényeg, hogy a közepesen játszó vendéglátók nem tudtak meglépni a szívósan küzdő oroszlányiaktól. Sőt félidő végén Carter triplájával a vendégek örülhettek minimális vezetésüknek, 41–42.

A fordulást követően Jovanovics igyekezett diktálni a ritmust az övéinek, közben Lukács is beszállt a játékba, ezzel jóval stabilabb lett a hazaiak védekező játéka. Úgy tűnt, hogy elhúz az Olaj, mert 53–52-es állás után Krnjajszki Borisz tripláját Pallai Tamás betörés gólja követte. A vendégek azonban két távoli dobással gyorsan egyenlítettek, a negyed végén megint Lewis duplázott, 60–58.

A záró felvonásban is egymás nyomában loholtak a felek. Támadásban továbbra sem remekeltek a hazaiak, ám kemény védekezésükkel rendre hibára késztették az egyre jobban elfáradó vendégeiket. A hajrában, amikor a csapat mellett a közönség is feltámadt, Lukács kapitális zsákolásával hat pontra nőtt a hazai előny, már nem volt miről beszélni. Ha szenvedve is, de legyűrte szívósan játszó ellenfelét az Olaj.

Így látták a szakemberek a meccset

Oliver Vidin: – Nagyon nehéz mérkőzést nyertünk meg. Az első félidei játékunk katasztrofális volt, a második negyedben kapott 26 pont az elfogadhatatlan. A második félidőben Lukács Norbert beállásával a védekezésünk nagyot javult, mindössze 29 pontot engedélyeztünk ellenfelünknek. Emellett a palánk alatti játékunknak köszönhetjük győzelmünket.

Váradi Kornél: – A hajráig, 36 percig pariban voltunk a szolnoki csapattal. Ezután a hazaiak Lukács Norbert vezérletével, kemény védekezéssel, hibákra kényszerítettek bennünket. Nem okoztunk csalódást, a lepattanózásban javulnunk kell, és csökkentenünk kell az eladott labdáink számát, ha jobb eredményeket akarunk produkálni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában