Labdarúgás

9 órája

Hiába vezetett kétszer is a Szolnoki MÁV, pont nélkül maradt – galériával

Eseménytelen első félidő után a másodikban már kitettek magukért a mérkőző felek – a Szolnok kétszer is vezetett, a hajrában kapott gólok miatt mégis pont nélkül maradt első hazai mérkőzésén a Tiszakécske ellen

Jegesi László

Az utóbbi két mérkőzését – egyaránt idegenben – megnyerő Szolnoki MÁV végre „hazatalált”, a pálya talajának felújítása miatt először játszhatott bajnoki mérkőzést saját stadionjában. Ellenfele, a tavaly még másodosztályú Tiszakécske kemény ellenfélnek ígérkezett, az eddigi tíz mérkőzéséből nyolcat megnyert a szolnoki kötődésű Balogh Pál által irányított együttes.

Szolnoki MÁV, Tiszakécske, Annus Árpád
Hiába vezettek kétszer is Annus Árpádék (kékben, labdával) nem tudták megtartani előnyüket, így pont nélkül maradt a Szolnoki MÁV a Tiszakécske ellen
Fotó: Mészáros János

NB III., Délkeleti csoport, 11. forduló

Szolnoki MÁV FC–Tiszakécskei LC 2–3 (0–0)

Szolnok, 400 néző, vezette: Práth Dávid (Kovács Z., Szabó F. Sz.)

Szolnok: Csáki – Dudok (Sitku, 82.), DEMETER, Kardos, KÓPIS, Barna V. – Lengyel B. (Bogdán, 64.), Tisza – Csanádi (Kató, 53.), Annus, Iván M. Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Iván M. (52.), Demeter (74.), ill. Sallai (56.), Antal G. (85.), Balázs B. (90+3.)

Hiába az új pálya, az első hazai mérkőzés, az utóbbi két győzelem, meglehetősen kevés érdeklődőt vonzott a Tiszakécske elleni találkozó. Zömmel mezőnyjátékkal teltek az első percek, de inkább a vendégek játékosainak lábán vándorolt a labda. Az első negyedóra végén a vendégek egy kécskei  labdarúgó sérülése volt az első feljegyezhető esemény. Egy ártalmatlan hazai fejes, majd egy lövés jelezte, hogy a szolnoki alakulat is próbál azért támadni. A védekezés azonban jobban ment nekik, a felhúzott ötös fallal egyszerűen nem tudott mit kezdeni ellenfelük. Így jobbára a két tizenhatos között zajlott a játék, a kapuk nem forogtak igazán veszélyben.

A 38. percben Iván Milán esett nagyot a büntető területen belül, de a játékvezető színjátéknak minősítette az esetet és a hazai támadónak adott sárga lapot. A félidő utolsó percében Balázs Benjámin távoli lövésénél Csáki Kálmán kapus minden tudására szükség volt, hogy megmentse csapatát a góltól.

A szünetben egyik csapat sem cserélt, a játék pedig hasonló mederben folytatódott, mint az első játékrészben. Mintegy hét perc múlva azonban nagyot változott a helyzet, egy félpályán szerzett labdából Lengyel Béla indította a bal szélen Iván Milánt, aki rövid labdavezetés után kilőtte a hosszú sarkot (1–0). A kapott gól azonban felpaprikázta a Tiszakécskét és egy szolnoki védekezési hibát kihasználva hamar egalizált (1–1). 

Az egyenlítő találat mindkét együttest nagyobb erőbedobásra sarkallta, a vendégek igyekeztek a vezetést is megszerezni, a MÁV pedig kontrákra apellált. Mégsem abból, hanem egy pontrúgás utáni fejesből ragadta magához újból az előnyt a pályaválasztó Demeter Viktor jóvoltából (2–1). Annus Árpád le is zárhatta volna a meccset, de egyéni alakítása után a pechére a jobb oldali kapufát találta telibe. A tabella másodikja támadott ismét, erőfeszítéseit pedig öt perccel a vége előtt koronázta siker, az egykor szolnoki Antal Gábor talált közelről Csáki kapujába (2–2). A hosszabbításban pedig egy hatalmas góllal a győzelmet is megszerezte a Tiszakécske, így 3–2-re kikapott a Szolnoki MÁV.

Horváth Csaba: – Kettő–egyes vezetésünknél pontot tehettünk volna a mérkőzés végére, de nem éltünk a lehetőséggel. Az utolsó percekben nem koncentráltunk már kellőképp, ez vezetett a vereséghez.

Balogh Pál: – Mindkét  csapat taktikusan játszott. A hazaiakon érződött, hogy két győzelem után vannak, nagyobb önbizalommal futballoztak. A mieink erejét és képességét pedig jól mutatja, hogy hátrányból, a találkozó végén is tudott fordítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában