Vízilabda

2 órája

Szenzációs szolnoki győzelem a Mladost Zágráb ellen – galériával

A vízilabda Eurokupa C csoportjának rajtján a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata 13–13-as döntetlen után ötméteresekkel 5–4-re legyőzte a horvát Mladost Zágráb alakulatát.

Varga Csaba

Az előzményekről annyit, hogy a horvát bajnokság legutóbbi évadjának bronzérmese, a Mladost a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdte meg kupaszereplését. Ám két egy gólos vereség után csupán egyszer nyert csoportjában, így nem jutott tovább, ezért az Eurokupában vigasztalódhat a horvát sztárcsapat. Mellette a BL tavalyi kiírásának ezüstérmese, az olasz Pro Recco és a német Duisburg lesznek a Dózsa vetélytársai a C csoportban. Kezdésként a horvát világbajnokokkal és olimpiai ezüstérmesekkel felálló zágrábi legénység látogatott a Tiszaligetbe.

Szolnoki Dózsa
Ötméteresekkel, de nyerni tudott a Mladost Zágráb ellen a Szolnoki Dózsa, az Eurokupa C csoportjának rajtján
Fotó: Nagy Balázs

Szolnoki Dózsa Praktiker–Mladost Zágráb (horvát) 13–13 (3–3, 4–2, 4–4, 2–4 – ötméteresekkel 5–4)

Gólszerzők: Cseh M. 3, Schmölcz 3, Bedő 2, Krasznai 2, Zerinváry 1, Kakstedter 1, Vámosi 1, ill. Bukic 3, Basic 2, Harkov 2, Buljabasic 1, M. Vrlic 1, Biljaka 1, J. Vrilic 1, Vukcevic 1, Lazic 1.

Nagyon bekezdett a hat világbajnokkal és öt olimpia ezüstérmessel felálló zágrábi csapat, amely 80 másodperc alatt két gólt lőtt. Szerencsére nem illetődött meg a fiatal a szolnoki gárda, amely nélkülözte a vállsérüléssel bajlódó csapatkapitányát, Kovács Gergőt. A mostanság jó formában játszó Schmölcz Norman szépített, majd 2–3-as állás után a mindössze 17 esztendős Cseh Maxim suhintott a léc alá. A második negyed közepén Krasznai Bendegúz révén először vezettek a hazaiak, 6–5. Majd egy újabb remek
szolnoki védekezés után Cseh laza ejtésére mozdulni sem tudott a vendégek válogatottat is megjárt kapusa, Ivan Marcelic, 7–5.

A térfélcsere sem lankadt a Dózsa, és tartotta kétgólos előnyét, úgy hogy Krasznai Bendegúz és Zerinváry Lóránd lövéseit a cserekapus Eugen Sunara sem tudta hárítani. Védekezésben pedig Józsa Ottó kapus vezérletével extrát nyújtott az egész társaság. A záró játékrész 11–9 hazai előnnyel indult. Mint, ahogy várható volt a horvátok mindent bedobtak, hajtottak, színészkedtek, a kapuba visszajött Marcelic, és sajnos egyenlítettek. Sőt, a katari világbajnokságon parádézó Kostantin Harkov bombájával hosszú idő után átvették a vezetést. Aztán 40 másodperccel a vége előtt a szolnokiak remeklő centere, Bedő Krisztián góllal fejezett be egy a hazai emberfórt, 13–13.

A szabályok szerint következett az ötöspárbaj, a mieink mind az ötöt belőtték, míg a Mladost részéről Franko Lazics az övéi utolsó ötméteresét fölé vágta, 5–4. Ezután a mintegy négyszáz szurkoló óriási ünneplésben részesítette a szolnoki csapatot, amely rá is szolgált erre.

Így a szabályok értelmében a győzelemért a Dózsa két pontot kapott, míg a Mladostnak egy jár. A másik párban az olasz Pro Recco viszont három ponttal zárta az első fordulót, miután 19–8-ra legyőzte a német Duisburgot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában