Kosárlabda

3 órája

Oliver Vidin: Minőségi csapatunk van, és ezért nyertünk

Sorozatban negyedik mérkőzését is megnyerte a bajnokságban az NHSZ-Szolnoki Olajbányász, miután szombaton este négy ponttal legyőzte a Sopron együttesét. A találkozó után Oliver Vidin kiemelte, hogy nagyon fáradtan érkezett a meccsre a csapata a portói túra után, sokat hibáztak, de a csapat védekezése feljavult a második félidőre és emiatt nyerték meg a mérkőzést.

Kovács Levente

Az NB I. negyedik fordulójában az NHSZ-Szolnoki Olajbányász Sopronba utazott, ahol egy nagyon szoros mérkőzésen végült 75–71-re nyertek a piros-feketék. Az összecsapás után hazai részről Gasper Potocnik és Kulcsár Dávid, míg a vendégektől Oliver Vidin és Pallai Tamás értékelt.

Oliver Vidin, Pallai Tamás, NHSZ-Szolnoki Olajbányász
Oliver Vidin kiemelte Pallai Tamás játékát, aki fontos pillanatokban négy hárompontost is bedobott a Sopron elleni meccs második félidejében
Fotó: Mészáros János


Gasper Potocnik, a Sopron KC vezetőedzője: – Gratulálok a Szolnoknak! A végletekig kiegyenlített mérkőzés volt, ha fordítva lenne az eredmény, az is igazságos lenne, de ilyen a kosárlabda, ezekben a helyzetekben egyszer nyersz, egyszer veszítesz. Ezúttal mi voltunk kevesek, ezért gratulálok ellenfelünknek. A mérkőzés nagy részében jól játszottunk, irányítottunk, főleg támadásban. Ebben a szegmensben negyven percig szilárdak voltunk, nem követtünk el nagy hibákat. Néhány helyzetben eladtuk a labdát, és a második félidőben a lepattanócsatát is elvesztettük, ezért kaptunk ki. Ki kell emelnem Pallai Tamást, aki nagyon megnehezítette a dolgunkat a hárompontosaival, de összességében úgy gondolom, az elmúlt két mérkőzéshez képest jobban játszottunk, a szurkolók sokat segítettek, és ezért más egy hazai meccs. Sajnos eredmények tekintetében nem úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna, de hosszú még a bajnokság, és mindjárt itt a következő meccs, amelyen szeretnénk megszerezni a győzelmet idegenben a Kecskemét ellen.

Oliver Vidin, az NHSZ-Szolnoki Olajbányász vezetőedzője: – Nem védem a játékosaimat, de nagyon fáradtak voltak a portói túra után, ami negyvennyolc órája volt. Alig értünk haza, és ismét utaznunk kellett, nem is volt időnk rendesen felkészülni erre a meccsre. Minőségi csapatunk van, és ezért nyertünk. Látszott a fáradtság, hiszen Fardaws Aimaq 4/14-et dobott mezőnyből, Bojan Szubotics 4/13-at. Sok kihagyott dobás volt, ki nem kényszerített hibák, eladott labdák, de legfőképp az volt a gond, hogy a Sopron leszedett tizenöt támadó lepattanót, amit megbeszéltünk, hogy nem engedhetünk meg nekik, különben megnyerhetik a meccset. Több pontot szereztek a festékből, mint mi, mégis nyertünk, mert Pallai Tamás nagyon jó napot fogott ki hárompontosok terén, a legfontosabb pillanatokban dobta be ezeket, a védekezésünk pedig sokkal jobb volt a második félidőben, mint az elsőben. Ellenfelünk harminckét büntetőt dobhatott, ami nagyon sok, de ezen kívül nem panaszkodhatunk, hiszen nyertünk, most pedig mennünk kell tovább, hiszen jön a Limburg elleni hazai találkozó.

Kucsera Dániel, a Sopron KC játékosa: – Gratulálok a Szolnoknak! Egy nagyon nehéz és harcias mérkőzést sikerült megnyerniük. Úgy gondolom, nincs okunk szomorkodni, hiszen mi mindent megtettünk. Mindenki kiadta, ami benne volt, sajnos ez most erre volt elég. Talán jobb döntéseket kell hozni, de szerintem meg lehetünk elégedve magunkkal.

Pallai Tamás, az NHSZ-Szolnoki Olajbányász játékosa: – Boldogok vagyunk! Ez egy nagyon nehéz győzelem volt, és fontos is a szezon szempontjából. Mindig nagyon nehéz itt Sopronban meccset nyerni. Jó hangulat volt, jól játszott a Sopron, de azt gondolom, hogy azért három negyedet mi nyertünk meg. Még mindig van rengeteg dolgunk, de elégedettek lehetünk a győzelemmel. Nagyon sok támadó-lepattanót engedtünk nekik, erre figyelnünk kell, hiszen látjuk, hogy jó ebben a Sopron, de nem engedhetünk ennyit az ellenfélnek, ha nyerni szeretnénk. Ma sikerült, de holnap nem biztos, hogy győzni tudunk, ha ennyi támadó-lepattanót engedünk az ellenfélnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában