Kosárlabda

2 órája

Folytatná jó bajnoki szereplését az Olajbányász

Az ötödik fordulóval folytatódik hétvégén az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság. A Szolnoki Olajbányász az utolsó helyen álló Honvéd együttesét látja vendégül szombaton 18 órakor.

Kovács Levente

A Honvéd kosárlabdacsapata az egyik legnagyobb múltú klub hazánkban a 33 bajnoki címével, napjainkban viszont nem remekel az együttes az NB I.-ben, jelenleg nulla győzelemmel és négy vereséggel az utolsó helyen tanyázik. Ellenben az Olajbányász mind a négy mérkőzését megnyerte, és jó eséllyel pályázik az ötödik sikerre is hétvégén.

Szolnoki Olajbányász, Krnjajszki Borisz, kosárlabda, NB I.
Krnjajszki Borisz (labdával) szerint ha védekezés rendben lesz, jó esélye lesz a Szolnoki Olajbányász csapatának a győzelemre
Fotó: Kiss János/ MW-archív

NHSZ-Szolnoki Olajbányász–Endo Plus Service Honvéd

Szombat, 18.00

A piros-feketék játékosai szerdán egy hosszabbításos mérkőzésen maradtak alul a Hubo Limburg ellen (100–95) a FIBA Európa-kupában, így ismét nem sok ideje volt pihenni Oliver Vidin edző együttesének, de Krnjajszki Borisz szerint ez nem jelent majd problémát.

– Nagyon jó felkészülési időszakot zártunk, tudtuk, hogy sűrű napjaink lesznek a szezon elején, erre készültünk – nyilatkozta lapunknak az Olaj  irányítója. – A stáb is azon dolgozik, hogy minél jobb állapotban legyünk, tudjunk regenerálódni. Mentálisan is nagyon erős a csapat, és felkészültünk a szerda-szombat ritmusra.

Krnjajszki nyáron igazolt a Tisza partjára, elmondása szerint pedig beilleszkedését segítették a csapattársak, az edzői stáb és a vezetőség is, így otthonosan érzi magát Szolnokon. Jó teljesítményével pedig igyekszik segíteni a csapatot.

– Hétvégén a Honvédot fogadjuk, ami nem lesz egyszerű meccs a szerdai hosszabbításos mérkőzés után – tért ki a szombati találkozóra Krnjajszki Borisz. – Ellenfelünk négy vereségen van túl, emiatt biztos szeretné összekapni magát, ráadásul egy nagy skalpot gyűjtene be, ha nyerni tudna ellenünk idegenben. Az elmúlt napokban igyekeztünk minél jobban kielemezni a Honvédot. Hazai pályán nagy erősségünk, hogy az első perctől kezdve nagy energiákat mozgósítunk, és ha a védekezésünk rendben lesz szombaton, akkor nagy problémánk nem lehet.

Az ötödik forduló további párosításai: 

Szerda: Kecskemét–Sopron 75–72. Péntek: PVSK–NKA Pécs (lapzártánk után ért véget). Szombat: Alba–ZTE, 17.00, Falco–Atomerőmű, 17.30, Szeged–Oroszlány, Körmend–DEAC, 18.00.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában