Női futsal vb-selejtező

9 órája

Csoportelsőként jutott tovább a válogatott az elitkörbe

Csoportelsőként jutott be a magyar női futsalválogatott a világbajnokság elitkörébe, miután a selejtezősorozatban a Norvégia és Fehérorszország elleni győzelmek után (3–2 és 6–0) gólnélküli döntetlent játszott a házigazda Bosznia-Hercegovinával.

Kiss Ádám

A két korábbi győzelem a női futsalválogatott számára azt jelentette, hogy egy döntetlen is elég lett volna az első helyhez és a továbbjutáshoz.

női futsal-válogatott
Csoportelsőként jutott tovább a világbajnokság elitkörébe a magyar női futsal-válogatott
Forrás: mlsz.hu

Bosznia-Hercegovina–Magyarország 0–0

Magyarország: Torma Lilla – Krascsenics Csilla, Horváth Viktória, Varga Adél, Gajzágó Flóra. Cserék: Wiesner Dalma, Hardon Rita, Tagyi Vivien, Kiss Gréta, Fülöp Diána, Nagy Anikó, Fábián Rebeka, Deczki Vanda. Szövetségi kapitány: Frank Tamás.

Sok helyzetet alakított ki a mérkőzés elején a magyar csapat, amelyek azonban kimaradtak, a folytatásban pedig a házigazdák is többet támadtak. A kapusunk, Torma Lilla bravúrjai azonban megakadályozták a bosnyák gólt, így 0–0-s döntetlennel zárult a találkozó, amellyel a női futsalválogatott veretlenül az első helyen jutott tovább a selejtezőből.

Elitkörben a női futsal-válogatott

Az elitkörben – amelynek sorsolását október 31-én rendezik meg – a spanyolok, a portugálok, a svédek, a finnek, a franciák, az olaszok és a lengyelek szerepelnek majd, két négyes csoportban mérkőzik meg egymással, az első két-két helyezett pedig biztosítja helyét a jövő év november 21. és december 7. között a Fülöp-szigeteken sorra kerülő világbajnokságon, amely a sportág első női vb-je lesz összesen tizenhat nemzet részvételével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában