Labdarúgás

Tegnap, 15:25

Női bajnokság: hibátlanul kezdett a Füred és a Fegyvernek

Mindkét csoport csapatai pályára léptek a hétvégén a női felnőtt bajnokságban. Az I. csoport az első fordulót játszotta Karcagon, míg a II. csoport már a második körben volt érdekelt Jászfényszarun.

Kiss Ádám

Az I. csoportban a Tiszafüred és a Fegyvernek is két győzelemmel kezdte a női bajnokság szezonját. Az egyik szenvedő fél mindkét esetben az idén alakult Kunmadaras csapat volt, amely így két vereséggel nyitott a rajton (9–0 és 8–0).

női bajnokság
Két győzelem volt a kék mezes Fegyvernek mérlege a női bajnokság első fordulójában
Forrás: MW Archív

Felemásan sikerült a címvédő Tószeg és a 2022-es bajnok Abádszalók hétvégéje, egy győzelemmel és egy vereséggel rajtoltak az első fordulóban. A tószegiek épp az Abádszalók ellen nyertek – 5–0-ra, Balogh Blanka mesterötösével –, a Füredtől azonban szoros mérkőzésen kaptak ki 3–2-re.

Nem fogott ki jó napot hazai pályán a Karcag, előbb a Fegyvernektől (2–0), majd az Abádszalóktól (4–0) is vereséget szenvedett.

A női bajnokság I. csoportjának eredményei

Fegyvernek–Karcag 2–0, Tiszafüred–Kunmadaras 9–0, Tószeg–Abádszalók 5–0, Kunmadaras–Fegyvernek 0–8, Tiszafüred–Tószeg 3–2, Abádszalók–Karcag 4–0.

A II. csoportot hibátlan mérleggel vezeti a Tiszaföldvár, ezúttal az Öcsödöt (12–0) és Tiszakécskét (4–0) győzték le.

Utóbbi csapat a múltheti jó kezdés után két vereséggel folytatta a szezont,  a tabellán jelenleg második Tehetség SE-től is kikapott (2–0), amely viszont pontokat vesztett a Jászfényszaru ellen (1–1).

A Kunszentmárton 2–0-ra győzte le a sereghajtó Öcsödöt, a Jászfényszarutól viszont kikapott 3–2-re.

A II. csoport eredményei

Öcsöd–Kunszentmárton 0–2, Tiszakécske–Tiszaföldvár 0–4, Tehetség SE–Tiszakécske 2–0, Jászfényszaru–Kunszentmárton 3–2, Jászfényszaru–Tehetség SE 1–1, Tiszaföldvár–Öcsöd 12–0.

Az I. csoport – amely a folytatásban ezen a hétvégén vasárnap Tószegen mérkőzik – góllövőlistáját a tószegi Balogh Blanka vezeti hat találattal, a II. csoportban – amely jövőhéten szombaton Tiszaföldváron találkozik – pedig a Tiszaföldvár játékosa, Kovács Kitti áll az élen tíz góllal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában