Jégkorong

2 órája

Sikerrel vette az első fordulót a Lehel HC Andersen Liga csapata

Rusznyák Szilárd együttese, a jászberényi Lehel FC magabiztos sikert aratott a jégkorong-bajnokság másodosztályának számító Andersen Liga első fordulójában.

Kiss Ádám

A fővárosba utazott a Lehel HC az Andersen Liga első fordulójában, és aratott ötgólos sikert a Mátyásföldi Jégcsarnokban.

Lehel HC Andersen Liga
Fotó: Shutterstck / Forrás:  Illusztráció

Sportországi Cápák–Lehel HC 4–9 (1–3, 0–2, 3–4)

Lehel HC: Monostori – Nekhaenko V., Asadchy, Prilutskii (3), Görbe (1), Pinczés (1). Cserék: Galusnyák (kapus), Borbát, Nyika J., Nyika S. (2), Rőczei, Antal B., Szabó I., Bolhov (1), Nekhaenko P. (1). Edző: Rusznyák Szilárd.

Már az első harmadban kétgólos előnyt épített fel a Lehel, amit a folytatásban lépésről-lépésre növelni is tudott. Végül a mérkőzésen három gólig jutó Alexsandr Prilutskii vezetésével és a 87,5%-os hatékonysággal védő Monostori Tamásnak is köszönhetően sikerrel vette az első megméretését a tavalyi ezüstérmes.

Jövőhéten a Vasas csapata érkezik, akik ellen sokkal jobban kell majd teljesítenünk.

– Nagyon vártuk az első meccset, megpróbáltuk már az első harmadban eldönteni a találkozó sorsát – nyilatkozat Rusznyák Szilárd a Lehel HC Facebook oldalának. – A záró harmadban elkezdtünk hanyag megoldásokat csinálni, amivel rossz helyzetbe hoztuk a kapusunkat és a hátsó szekciót is, holott megbeszéltük, a legfontosabb szempont, hogy a védekezésünk rendben legyen, teljesen mindegy mennyi az eredmény.

A folytatásban 10.12-én, szombaton 18 órától a Vasas csapatát fogadja a Lehel a Jászberényi Jégcsarnokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában