Kosárlabda

2 órája

Hit nélkül kosárlabdázott a Jászberény – galériával

Az NB I./B harmadik fordulójában a hazai pályán játszó Jászberényi KSE súlyos, 29 pont különbségű vereséget szenvedett a vendég salgótarjáni csapattól.

Varga Csaba

A Jászberényi KSE újabb hazai meccse előtt csak az volt biztos, hogy két nyeretlen gárda közül az egyik megszerzi első bajnoki győzelmét az idei évadban, sajnos nem a JKSE örülhetett a meccs végén.

Jászberényi KSE, jászberényi kosárlabda csapat, Jászberény kosárlabdaJászberény kosárlabda,
A Jászberényi KSE játékosai közül egyedül Csaba György (labdával) ponterősségét lehetett dicsérni
Fotó: Pesti József

NB I/B. Piros csoport, 3. forduló

Jászberényi KSE–Salgótarjáni KSE 55–84 (14–23, 20–24, 8–18, 13–19)

Jászberény 300 néző. V.: Marton P., Tóth K., dr. Nagy Zs.

Jászberény: Dékány 6, Boka-Magó 8/6, CSABA Gy. 23, Oroszi 4, Zsók 4. Csere: Csomós 6, Pintér D. 4/3, Német Á., Sárközy. Edző: Puskás Artúr.

Salgótarján: Karanfilovszki, Kalassai 5/3, Cserényi Marcell 2, Hargitai 7/3, ORMAI 10. Csere: Prodanovics 5/3, KAZY 22/3, CHARLTON 17/9, Rékasi 2, Simó 2, CSERÉNYI MARTIN 12/12, Balázs M. Edző: Dániel Péter.

Az eredmény alakulása. 

2. perc: 4–0, 6. perc: 6–11, 12. perc: 17–27, 17. perc: 28–42, 21. perc: 36–47, 27. perc: 36–60, 31. perc: 42–68, 35. perc: 48–68, 38. perc: 50–76.

Nem a legjobb előjelekkel lépett pályára a Jászberény kosárlabda csapata, ugyanis egyik legjobb játékosuk, James Kinney szemsérüléssel bajlódik, ezért az irányító nem tudta vállalni a fellépést. A legutóbbi meccshez hasonlóan beragadt a rajtnál a kék-fehér alakulat, a vendégek pedig vették a lapot és már az első negyedben megléptek kilenc ponttal. A folytatásban Dékány Imre pontjaival megpróbáltak felzárkózni a hazaiak, kevés sikerrel, mert a félidő végére 13 pont hátrányba kerültek. A fordulás után lelkes hazai drukkerek feltámadást vártak kedvenceiktől, ehelyett a tarjániak egy 14–0-s rohammal eltávolodtak, a 36–61-es állást követően már nem volt miről beszélni. Sőt, a vendégegyüttes magabiztos játékkal még tovább növelte előnyét, és könnyedén nyert a támadásban betliző, mindössze 34 százalékos mezőnymutatóval kirukkoló jászberényiekkel szemben. A folytatásban vasárnap az ugyancsak nyeretlen TF-BP vendégei lesznek a jászsági kosárlabdázók.

Így látták a szakemberek

Puskás Artúr, a JKSE edzője: – Elismerésem a Salgótarjánnak, amely megérdemelten győzött. Szeretnék elnézést kérni az értünk szorítóktól, mert cserben hagytuk őket. A csapat vezetőedzőjeként a felelősség teljes mértékben az enyém. Nem tudtam felkészíteni a fiúkat a mostani feladatra. A vendégek minden tekintetben fölénk kerekedtek. Önbizalom és hit nélkül nem lehet kosárlabdázni. A dobószázalékunkról nem beszélve. Keseregni nincs idő és mód, menni kell előre. Összezárni, dolgozni kell, mert a bajnokság nem áll meg.

Dániel Péter, az SKSE edzője: – Magabiztosan nyertük meg ezt a meccset. Igaz, az ellenfélnek volt egy fontos hiányzója, de azért a sportban nem úgy működnek a dolgok, hogyha kiveszel egy csapatból x pontot, akkor ők annyit is gyengülnek. Ennek ellenére biztos voltam abban, hogy a Jászberény mindenképpen a győzelemre törekszik, hiszen az első két forduló nem sikerült nekik sem. Betartottuk a megbeszélteket, s meg tudtuk valósítani azt, amit a héten gyakoroltunk. Azt gondolom, ennek is köszönhető, hogy ilyen nagy különbséggel nyertünk Jászberényben.

További eredmények: 

DEAC U23–Nyíregyháza 66–65, BKG PRIMA Akadémia–TF-BP 92–81, MAFC–Vasas Akadémia 69–88, Óbudai Kaszások–Phoenix-MT Fót 88–92, MEAF–Kaposvár 75–128

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában