Esélyegyenlőség

1 órája

Mi a közös Tiszaburában és Felcsútban? Hát Csonka „Zolika” cselei!

A tiszaburai csapat remekelt a Felzárkózó települések focitorna felcsúti döntőjében.

Rózsa Róbert

A felcsúti futballstadionban legutóbb a DVSC vendégszerepelt, a következő hivatalos mérkőzésen pedig majd a Diósgyőr lép pályára. De a közbeeső hétvégén sem maradt találkozó híján a Pancho Aréna gyepe, ott rendezték ugyanis múlt vasárnap a Felzárkózó települések focitorna döntőjét.

Felzárkózó települések focitorna, hátrányos helyzet, esélyegyenlőség, gyerekek, foci, futball, torna, Felcsút, Tiszabura
Több mint ötszáz gyerek, köztük tiszaburaiak léptek pályára október 13-án Felcsúton, a Felzárkózó települések focitorna országos döntőjében
Fotó: Majoros Árpad Csaba / Forrás:  Beküldött fotó

Jól játszottak a tiszaburaiak a Felzárkózó települések focitorna országos döntőjében

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Máltai SE országos, esélyegyenlőségi labdarúgó programsorozatának záró eseményén több mint ötszáz, hátrányos helyzetű településről származó fiatal focista húzott stoplist, U10, U12 és U15-ös korosztályban.

Felcsúton volt jelentése a tiszaburaiak U15-ös gárdájának is, amely a szolnoki regionális selejtezőből jutott be az országos döntőbe.

Ott valódi profi körülmények várták a gyerekeket: a felcsúti sportkomplexumban a Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából hivatásos játékvezetők vezették a mérkőzéseket, amelyeket Baumstark Tibor műsorvezető, szakkommentátor kísért végig.

Nem is maradt adós a jó játékkal a burai különítmény, amely a dobogó harmadik fokára állhatott fel az eredményhirdetéskor.

Mint edzőjük, Dobó Sándor a Szoljon.hu-nak elmondta, kilencfős csapattal utaztak Felcsútra, ahol sikerrel vették a négycsapatos csoportküzdelmeket, két győzelem és egy döntetlen mellett, csoportmásodikként jutottak tovább.

– A negyeddöntőben a Hernádszentandrás csapatát vertük meg 4–2-re, majd következett a hagyományosan mumusunknak számító Kömlő. Tőlük egy hektikus mérkőzésen 6–3-as vereséget szenvedtünk, így nem jutottunk be a fináléba. Kicsit lógatták is az orrukat a fiúk, de a bronzmérkőzésre összekapták magukat, és a Sárkeresztúr 3–2-es legyőzésével megszerezték a harmadik helyet – sorolta a tréner.

A tiszaburaiak helyezésük mellett egyéni díjnak is örülhettek. A torna legjobb játékosának ugyanis Csonka Zoltán Szebasztiánt, a csapat játékosát választották. Mint edzője mondta, „Zolika nagyon ügyes volt”, de az egész csapatnak jár a dicséret, hiszen kis szerencsével akár a győzelmet is bezsebelhették volna. Hozzátette, a fiúk nem csalódottak sem a végeredmény, sem a túra kapcsán, a torna minden pillanatát élvezték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában