Labdarúgás

2 órája

Vármegye I.: már csak a Miklós veretlen a mezőnyben, nyolcat lőtt a Berény – galériával

Szorosan alakul a vármegye I. tabellája öt fordulót követően. A nyolcadik Lurkó Focimániát és a harmadik Jászberényt mindössze egy pont választja el. Hétvégén a berényiek nyolc gólt szereztek a Kisújszállás ellen, a Tószeg és a Jánoshida pedig ötször volt eredményes. A Mezőtúr ismét rangadót nyert, ezúttal a Jászfényszarut múlta felül. A Törökszentmiklós ismét győzött, és továbbra is százszázalékos, míg a Cserkeszőlő meglepetésre legyőzte a Rákóczifalvát.

Szoljon.hu

A vármegye I. ötödik fordulójának egyik legnagyobb meglepetését okozta a Cserkeszőlő azzal, hogy legyőzte a Rákóczifalvát, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a Törökszentmiklós az egyedüli veretlen csapat a mezőnyben. A Tószeg egy mezőnyjátékossal a kapuban is simán nyert Tiszaszentimrén, a Szajol csak minimális különbséggel múlta felül az utolsó Kunszentmártont, a Lurkó Focimánia pedig ha gyenge játékkal is, de otthon tartotta a három pontot a Tiszagyendával szemben.

vármegye I., Lurkó Focimánia, Tiszagyenda
Nagy András (labdával) szerezte a Lurkó Focimánia első gólját a Tiszagyenda elleni győzelem során a vármegye I. ötödik fordulójában
Fotó: Nagy Balázs

Tiszaszentimre–Tószeg 0–5 (0–4)

Tiszaszentimre, 150 néző.

Vezette: Nagy Zoltán.

Tiszaszentimre: Kalóz I. – Szőke P., Oláh Zs. (Törőcsik, 69.), Faghiura, Kota, Szőke Á., Varga B., Nagy T., Csábi (Szivák, 86.), Gyarmati (Varga T. 76.), Juhász E. (Csécsei, 69.). Edző: Szoboszlai Zsolt.

Tószeg: FELFÖLDI – KOVÁCS T., Strempel, GAZDAG, BOLDIZSÁR M., SZŐKE G. (Tóth Á., 63.), TÓTH Z. (Hasznos, 72.), PONGRÁCZ, KISS B., Balogh D., Tóth K. (Kovács G., 63.). Edző: Urbán-Szabó Viktor.

Gólszerzők: Kovács T. (4., 34., 45.) Szőke G. (18.), Tóth Z. (60.).

Szép számú és lelkes közönség előtt ismét vereséget szenvedett a hazai csapat.

Szoboszlai Zsolt: – Hétről hétre számunka a második félidőben kezdődik el a mérkőzés, és olyan hátrányba kerülünk a az első játékrészben, melyet lehetetlen helyrehozni.

Urbán-Szabó Viktor: – Jó játékkal megérdemelt győzelmet arattunk.

Tudósított: Szoboszlai Zsolt

Kunszentmárton–Szajol 1–2 (0–1)

Kunszentmárton, 50 néző.

Vezette: Gönczi Pál.

Kunszentmárton: BORSZÉKI – Novodomszky, Gödő, Balogh Zs., Pecnyik, Lázi, Styecz (Csomos, 75.), Zsoldos, VICZIÁN, Határ, SZABADOS. Edző: Kiri Mihály.

Szajol: Haris – Csajbók, Kiss Zs., NÉMETH T., KÓMÁR, Donkó (Németh B., 90.), Falusi, Fülöp Á., Benedek N., SZENTMIKLÓSI (Juhász I., 90+3.), Harcsa. Edző: Donkó Krisztián.

Gólszerzők: Viczián (55.), ill. Benedek N. (26.), Németh T. (66.).

Kiállítva: Kiss Zs. (14.).

A mérkőzés első öt percében a hazai csapat három százszázalékos helyzetet hagyott ki, majd a rutinos szajoli csapat talált egy gólt, amivel egy nullás vezetéssel vonult a szünetre. A 14. percben tíz főre fogyatkoztak a vendégek egy utolsó emberes szabálytalanság miatt. A második félidőben a lelkes fiatal Kunszentmárton kiegyenlített, több helyzetet kihagyott, a Szajol pedig egy védelmi megingást kihasználva újra vezetést szerzett. A hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért vagy a győzelemért, de nem változott az eredmény.

Kiri Mihály: – A játék képe alapján ezt a mérkőzést több góllal meg kellett volna nyernünk, sajnos a szerencse és a rutintalanságunk miatt kaptunk ki, de ez a meccs bizonyítja, hogy helyünk van ebben az osztályban.

Donkó Krisztián: – Ismét hoztuk az idegenbeli gyenge formánkat, igaz most „csak” hét játékosunk hiányzott. Ennek ellenére nyolcvan percet emberhátrányba játszva sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Tudósított: Kiri Mihály

Lurkó Focimánia–Tiszagyenda 2–0 (0–0)

Szolnok, 50 néző.

Vezette: Bodac Tamás.

Lurkó Focimánia: Sándor B. – Török T. (Alföldi, 43.), Majercsik (Hermann, 67.), Szecskó, Máté-Fazekas (Bodnár, 61.), Pesti (PINTÉR R., 61.), Nagy A., Balázs B. (Tóth B., 74.), Kiss B., Ács, Máté M. Edző: Balázs Béla.

Tiszagyenda: Havellant – Schiff (Tasi I., 83.), Hevesi Tóth (Zubor, 77.), Boros B., Csík, Huri, Cseh, Sipos D. (Márton I., 76.), Rézsó Zs., Ballók J., Tálas. Edző: Boros Dávid.

Gólszerzők: Nagy A. (70. – tizenegyesből), Alföldi (73.).

Alacsony színvonalú mérkőzésen a motiváltabb vendégek nagyon megnehezítették a hazaiak dolgát, akik sokáig csak szenvedtek a pályán, majd egy tizenegyest követően megszerezték a vezetést, nem sokkal később pedig növelték az előnyüket.

Balázs Béla: – Kifejezetten gyengén játszottunk egy nagyon lelkes csapattal szemben. Talán a hosszabb padunknak köszönhetően sikerült nyernünk. Sok sikert kívánok Tiszagyendának!

Boros Dávid: – Egy nyerhető mérkőzést buktunk el a siralmas helyzetkihasználásunknak köszönhetően.

Tudósított: Balázs Béla

Kenderes–Törökszentmiklós 0–1 (0–1)

Kenderes, 240 néző.

Vezette: Szabó József

Kenderes: Nagy I. – KARIKA (Hetrovicz, 86.), Penti, Kéki, Tóth R., Baktai, Kálai (Farkas N., 86.), Balla, BAJNÓK, Lisznyai (KOLOMPÁR, 69.), Dáné. Edző: Csillag Sándor.

Törökszentmiklós: KISS Z. – Mózer (Poczai, 63.), Bába, Buru (Bojtok, 81.), Gusztafik, Héder A. (HÉDER R., 48.), Polák (Lucza, 70.), Izsold, Polyák, Puporka (SZEPESI, a szünetben), Farkas I. Edző: Gergely Mátyás.

Gólszerző: Puporka (32. – tizenegyesből)

Kiállítva: Bába (23.).

Két jól felkészített csapat érdekes és izgalmas mérkőzést produkált, a korai kiállítás után egy büntetővel a vendégcsapat került előnybe. Ezután a hazaiak fokozatosan átvették a játék irányítását, helyzetek sokaságát dolgozták ki, amiket rendre el is hibáztak.

Csillag Sándor: –Hetven perc emberelőny, egy tizenegyesből kapott gól és számtalan kihagyott helyzet mellett, most nem maradt más, mint gratulálni az ellenfélnek.

Gergely Mátyás: – Parázs hangulatú mérkőzésen egy jó csapat ellen sikerült begyűjteni a három pontot.

Tudósított: Mikes Krisztián

Jánoshida–Jászapáti 5–1 (3–0)

Jánoshida, 100 néző.

Vezette: Simon Ádám.

Jánoshida: Nagyistván – NAGY K., Hegedűs M., KARDOS, Kozák, Rimóczi (Zombori, 69.), Sipos M. (Vatai, 80.), Dankovics, VERÉB, Bezzeg (Bagi, 77.), Major (Eszes, 69.). Edző: Antal Gábor.

Jászapáti: Tóth L. – Papp B., Szabari, Illés, Tarkó (Lukácsi Sz., 69.), Kiss G., Urbán M., Rácz B., Béres (Birkás, 63.), Kóczián (Varga P., a szünetben), Faragó (Lendvai, a szünetben). Edző: Menyhárt Dániel.

Gólszerzők: Kardos (24., 45+1.), Rimóczi (40.), Sipos (67.), Vatai (86.), ill Tarkó (60.).

Alacsony színvonalú mérkőzésen a végig fölényben játszó hazai csapat megérdemelt sikert aratott.

Antal Gábor: – Kritikán aluli helyzetkihasználásunk továbbra is hagy kívánnivalót maga után.

Menyhárt Dániel: – Gratulálok és további sok sikert kívánok az ellenfélnek!

Tudósított: Antal Gábor

Jászberény–Kisújszállás 8–1 (4–0)

Jászberény, 150 néző.

Vezette: Bán János.

Jászberény: VINCZE G. – Nagy F., Ludvig, ARANYOS (Szaka, 67.), Penczner (Németh N., 63.), Nagy L., Káposztás, Sali (Bathó, 83.), PALCSÓ, Kövér, Varga L. Edző: Besenyi Gábor.

Kisújszállás: Jakab K. – Kondrács, Csukodi D. (Diós, 61.), Németh K., Balázs G., Kisari, Oros (Szőke, 75.), Lukovszky, Hajdú V., Csukodi Z. (Németh G., 61.), Horváth B. Edző: Újfalvi Erik.

Gólszerzők: Palcsó (21.) Nagy F. (27.), Aranyos (42., 48. – az elsőt tizenegyesből), Kövér (45., 88.), Kondrács (46. – öngól), Sali (74.), ill. Lukovszky (54.).

Ideális futballidőben közönségszórakoztató játékkal tartotta otthon a három pontot a Jászberény.

Besenyi Gábor: – Az első húsz perc alapján nem gondoltam volna, hogy ekkora arányú győzelmet aratunk, de a csapat minden egyes tagja pazar teljesítményt nyújtott a huszadik perctől kezdődően, és teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

Újfalvi Erik: – Amikor kellett én vállaltam a felelősséget, most vállalja az, akinek most kell.

Tudósított: Besenyi Gábor

Mezőtúr–Jászfényszaru 2–1 (1–1)

Mezőtúr, 80 néző.

Vezette: Rajcsányi Sándor.

Mezőtúr: Török I. – KEŐ, VADÁSZ, Pesti (Ujlakány, 90+3.), SUSA, Nagy Cs., RENTLER, Kemenczés, PÁPAI, Palatinusz (Bontovics, 61.), CZAKÓ (Balogh A., 85.). Edző: Erdősi Gyula.

Jászfényszaru: Kovács T. – Kálmán L., Radó (Muhari, 59.), Penczner, Bartalis, Péter G., Kurunczi (Benedek Z., 72.), Vaszicsku (Baranyi, 59.), Szívós (Verhoczki, a szünetben), Drávucz, Lakatos D. Edző: Kemecsi László.

Gólszerzők: Keő (24.), Czakó (48.), ill. Kurunczi (45+1.).

A hazai csapat az idei legjobb játékával örvendeztette meg a kilátogató nézőket, egy nagyon jó iramú és színvonalú mérkőzésen. Nyolcvan percig kézben tartotta a mérkőzést a Mezőtúr, helyzetei alapján le is zárhatta volna, de mivel ezt nem tette meg, az utolsó percig kiélezett küzdelemben tartotta otthon a három pontot.

Erdősi Gyula: – Ismét hasonló mérkőzést játszottunk, mint a Jászberény ellen, megvoltak a helyzeteink, de ki is hagytuk őket, így végig kiélezett küzdelemben tartottuk itthon a három pontot. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert három fordulóval ezelőtt egy null ötös vereség után zsinórban háromszor arattunk győzelmet, és ezt csak egy csupa nagybetűs csapat tudja megcsinálni.

Kemecsi László: – Fura mérkőzés volt, sajnos az eddig ajnározott védelmünk és csatársorunk csődöt mondott. Mindkét csapat nagyarányú győzelmet arathatott volna, ha berúgják a gyenge napot kifogó csatáraik a helyzeteket.

Tudósított: Erdősi Gyula

Rákóczifalva–Cserkeszőlő 0–1 (0–1)

Rákóczifalva, 250 néző.

Vezette: Ábel Péter.

Rákóczifalva: Nagy K. – Gonda R. (Nádházi Z., 65.), Kecskés (Ladányi T., 80.), Ladányi D. (Hadad, 65.), Fűzi, Kiss P., Vadas, Márkus, Münich (Gáspár Z., 65.), Győr, Udvarnoki. Edző: Komáromi György.

Cserkeszőlő: TÓTH L. – Papp G. (Panyik, 51.), BENKE A., Márkus Zs. (Mazug, 90.), Molnár Zs., Gál I. (Nagy L., 19.), VÉR (Kardos, 85.), BENKE P., SZENTESI, Pereczes (Turai, 80.), Ritzl. Edző: Földi Tibor.

Gólszerző: Benke A. (11.).

A végig mezőnyfölényben játszó hazaiak képtelenek voltak betalálni a hősiesen védekező Cserkeszőlő ellen.

Komáromi György: – Helyzetek sokaságát dolgoztuk és hagytuk ki. Ha reggelig játszunk, akkor sem rúgtunk volna gólt. Gratulálok a Cserkének a győzelméhez!

Földi Tibor: – Gratulálok a csapatomnak, mert egy nagyon jó képességű ellenféllel szemben arattunk értékes győzelmet. Ez a győzelem a szív diadala volt.

Tudósított: Ruskó Zsolt

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában