Labdarúgás

2024.09.02. 07:00

Kiütéssel végződött a rangadó a vármegye I. második fordulójában – galériával

A vármegye I. második fordulójának legnagyobb meglepetését a Mezőtúr–Törökszentmiklós rangadó hozta, miután a vendégek öt góllal felülmúlták Erdősi Gyula csapatát. A Tiszagyenda a legutóbbi kilenc találat után most egyet sem kapott, a Jánoshida és a Rákóczifalva idegenben, a Tószeg és a Szajol pedig otthon nyert egy góllal. Tizenhét gól született a két bajnokesélyes mérkőzésén, a Jászfényszaru hét, a Jászberény pedig hatot lőtt úgy, hogy kettőt kapott.

Szoljon.hu

Nem kényeztették el a csapatok a hőségben kilátogató szurkolókat a vármegye I. második fordulójában, de a bajnokesélyesek mérkőzései igazi gólparádét hoztak.

Szajol KLK, Kenderesi VSE, vármegye I., labdarúgás
A piros mezes szajoliak két gyors gólja végül döntőnek bizonyult a Kenderes ellen a vármegye I. második fordulójában
Fotó: Nagy Balázs

Tiszagyenda–Jászapáti 0–0

Tiszagyenda, 100 néző.

Vezette: Nagy Alex.

Tiszagyenda: HAVELLANT – BOROS B., CSÍK, Katona L. (Hevesi Tóth, a szünetben), Turó (Márton I., 43.), Cseh B. (Zubor, 69.), Sipos D., RÉZSÓ ZS., Ballók J., Tasi (Schiff, 55.), Tálas (Balogh K., a szünetben). Edző: Boros Dávid.

Jászapáti: Tóth L. – Papp B., Illés, Tarkó, KISS G., Urbán, Lukácsi, RÁCZ B., BÉRES, Kóczián (Varga P., 65.), Lendvai (Birkás, 77.). Edző: Menyhárt Dániel.

A játék képe alapján igazságos döntetlen született. A vendégek nem tudták gólra váltani lehetőségeiket. Szépen lassan kezd beérni a hazai csapat munkája, a gólhoz inkább ők álltak közelebb.

Boros Dávid: – Ezt a mérkőzést Varga Zoli bácsi emlékére ajánljuk.

Menyhárt Dániel: – Egy héttel ezelőtt azt hittem, elhullajtottunk két pontot, most már tudom, hogy odaadtunk négyet.

Egy rossz szavam nem lehet a csapatra, de tisztán kell látnunk, hogy tucatnyi lehetőséget puskáztunk el.

Tudósított: Tasi Krisztina

Cserkeszőlő–Jánoshida 2–3 (1–1)

Cserkeszőlő, 200 néző.

Vezette: Simon Ádám.

Cserkeszőlő: Tóth L. – SZŐKE Á. (Kardos G., 85.), Papp G. (Molnár D., 61.), BENKE A., Márkus, Farkas N. (FARKAS M., a szünetben), Benke P., Nagy L. (Panyik, a szünetben), Molnár Zs., Pereczes, Ritzl. Edző: Földi Tibor.

Jánoshida: Nagyistván – Bezzeg, PATAKI Á., Major (Bagi, 90+3.), Kardos (Eszes, 79.) Kozák, Sipos M., DANKOVICS, Veréb D., VARGA K., HEGEDŰS M. Edző: Antal Gábor.

Gólszerzők: Pereczes (21.), Molnár D. (74.), ill. Hegedűs M. (28., 79.), Pataki Á.(71.).

Kiállítva: Pataki Á. (88.).

A szép számmal kilátogató szurkolók egy jó iramú, küzdelmes mérkőzést láthattak, ahol a kapuk felváltva forogtak veszélyben, és a helyzetekkel jobban sáfárkodó vendégek elvitték a három pontot.

Földi Tibor: – Küzdelmes, változatos mérkőzésen három pontrúgás megpecsételte a sorsunkat.

Antal Gábor: – Burleszkbe illő helyzetkihasználásunk miatt megszenvedtünk a győzelemért, ahelyett, hogy egy sima mérkőzést játszottunk volna.

Tudósított: Földi Tibor

Szajol–Kenderes 2–1 (2–0)

Szajol, 100 néző.

Vezette: Kóródi Ferenc.

Szajol: Haris – Németh B., Erdélyi (Harcsa, 73.), KISS ZS., Kómár, Kacskó, BENEDEK N. (Sárkány, 82.), Szentmiklósi (Juhász I., 90+4.), Németh T., FÜLÖP Á., Csajbók. Edző: Donkó Krisztián.

Kenderes: Nagy I. – Karika, Váradi, Sipos B. (Farkas N., 64.), Tóth R., Baktai, BALLA, Bajnók, Lisznyai (Kéki, 64.), Dáné, Kolompár. Edző: Csillag Sándor.

Gólszerzők: Benedek N. (31.), Németh T. (32.), ill. Baktai (85.).

Kiállítva: Váradi (90+6.).

A hazai csapat többet tett a győzelemért, de a rossz helyzetkihasználása majdnem két pontjába került.

Donkó Krisztián: – Viszonylag jól néztünk ki, ötletesen, lendületesen fociztunk, de a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztunk, ezért fordulhatott elő, hogy az utolsó öt percre parázzsá alakult a hangulat. A játékhoz és a győzelemhez gratulálok a csapatnak!

Csillag Sándor: – Csak idősödök én is, így most azt látom a legjobbnak, ha befogom a számat. Aki ezt a programot választotta szombat délután, és ott volt, úgyis láthatott mindent A-tól Z-ig.

Tudósított: Donkó Krisztián

Tószeg–Lurkó Focimánia 1–0 (1–0)

Tószeg, 130 néző.

Vezette: Gönczi Pál.

Tószeg: Szabó B. – Pongrácz, GAZDAG, Tóth Z. (Kovács G., 77.), Balogh D., KISS B., FELFÖLDI, Tóth K. (Dobos, 65.), Boldizsár M., KOVÁCS T., SZŐKE. (Tóth Á., 82.) Edző: Urbán-Szabó Viktor.

Lurkó Focimánia: Sándor B. – Soltész-Nagy, SZÁSZ, Szecskó (Tóth B., 82.), Pesti, Nagy A., Balázs B. (Török T., 90+1.), Pálosi, Kiss B. (Hermann, 70.), Ács (Bodnár Sz., 60.), Máté M. (Alföldi, 82.). Edző: Balázs Béla.

Gólszerző: Felföldi (43.).

Egy gyenge színvonalú mérkőzésen a hazai csapat dominált, és egy góllal tudott nyerni.

Urbán-Szabó Viktor: – A győzelemnek örülök, bár nagyon gyenge játékkal sikerült. További sok sikert kívánok a Lurkónak!

Balázs Béla: – Több érdekes dolog volt a mérkőzésen, de legfőképp magunkat okolhatjuk. Megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, de nem éltünk velük. A párharcokból is így vagy úgy, de rosszul jöttünk ki, és egy védelmi hiba vereséghez vezetett.

Tudósított: Urbán-Szabó Viktor

Kisújszállás–Rákóczifalva 0–1 (0–0)

Kisújszállás, 80 néző.

Vezette: Rajcsányi Sándor.

Kisújszállás: JAKAB K. – KONDRÁCS (Horváth B., 84.), Németh K., Kisari, Oros, Lukovszky, Hajdú V., Csukodi (Szőke R., 78.), Kelemen L. (Danajka, 90.), Balajti (Németh G., 60.), Diós (Balázs G., 60.). Edző: Újfalvi Erik.

Rákóczifalva: Nagy K. – SZAKALI, Kecskés, Gonda (Hadad, 70.), GÁSPÁR, Ladányi D. (NÁDHÁZI, 70.), FŰZI (Udvarnoki, 90+2.), VADAS, MÁRKUS, Trecskó, Győr. Edző: Komáromi György.

Gólszerző: Nádházi (83.).

A gyengén, rossz felfogásban futballozó hazaiaknak leckét adtak a vendégek futásból, labdajátékból és helyzetkihasználásból.

Újfalvi Erik: – Ezt a felelősséget nem vállalom.

Komáromi György: – Úgy gondolom, a helyzeteink alapján megérdemelten győztünk. Gratulálok a csapatomnak, és sok sikert kívánok a Kisújszállásnak!

Tudósított: Majláth Antal

Mezőtúr–Törökszentmiklós 0–5 (0–1)

Mezőtúr, 250 néző.

Vezette: Bodac Tamás.

Mezőtúr: Török I. – Keő (Ujlakány, 70.), VADÁSZ, Pesti, SUSA, Nagy Cs. (Balogh A., 60.), Rentler (Bontovics, 78.), Kemenczés (Nagy S., 65.), Pápai, Nagy F., Czakó (Palatinusz, a szünetben). Edző: Erdősi Gyula.

Törökszentmiklós: KISS Z. – Mózer (Polák, 19.), Bába (Lucza, 60.), Héder R. (Földi, 82.), GUSZTAFIK, HÉDER A., SZEPESI (Poczai, 62.), Nagy G., IZSOLD, Polyák, PUPORKA (Buru, 60.). Edző: Gergely Mátyás.

Gólszerzők: Szepesi (38., 53., 55., 57.), Buru (64.).

Az első félidőben a hazai csapat teljesen egyenrangú ellenfele volt a Miklósnak, semmi sem utalt arra, ami a második félidőben történt. Jól kezdte a második játékrészt a hazai csapat, de olyan egyéni hibákat vétett, amit a Törökszentmiklós könyörtelenül kihasznált. Nyolc éve nem szenvedett ilyen nagyarányú vereséget a Mezőtúr.

Erdősi Gyula: – Szégyellem magam a csapat nevében, remélem, ők is átgondolják a teljesítményüket. Fegyelem, felelősség és alázat nélkül nem lehet futballozni. Amilyen a heti felkészülésünk volt, olyan lett ez a második félidő is.

Gergely Mátyás: – Örülök, hogy ilyen arányban is felülmúltuk a hazaiakat, a játék minőségében szeretnénk még ennél is jobbak lenni.

Tudósított: Erdősi Gyula

Jászberény–Tiszaszentimre 6–2 (3–0)

Jászberény, 150 néző.

Vezette: Bán János.

Jászberény: Vincze G. – VARGA L., NAGY F. (Nagy M., 80.), Ludvig, Aranyos (Gattyán, 66.), Káposztás (Szaka, 66.), Sali, Jászai-Deák (Penczner, 76.), Palcsó, Kövér, Nagy L. Edző: Besenyi Gábor.

Tiszaszentimre: KALÓZ – Csábi (Szőke T., 81.), SZŐKE P., Oláh Zs. (Juhász, a szünetben), Faghiura, KOTA (Koncz, 85.), Szőke Á., Varga B., Nagy T. (Csécsei, 76.), Gyarmati (Illés, a szünetben), Sóskuti. Edző: Szoboszlai Zsolt.

Gólszerzők: Varga L. (14., 58., 76.), Kövér (24.), Nagy F. (43.), Jászai-Deák (70.), ill. Varga B. (51.), Csábi (65.).

Kellemes időben a hazai csapat magabiztos győzelmet aratott.

Besenyi Gábor: – Tompán játszva is hoztuk a kötelezőt, de ennél azért több kell a következő hetekben. Sok sikert kívánok a sportszerű Tiszaszentimrének!

Szoboszlai Zsolt: – Sajnos az első félidőben túl nagy előnyt adtunk a Jászberénynek, a fordulás után próbáltunk zárkózni, de a hibáinkat a hazai csapat ismét kihasználta.

Tudósított: Besenyi Gábor

Jászfényszaru–Kunszentmárton 7–2 (3–1)

Jászfényszaru, 200 néző.

Vezette: Skultéti Csaba.

Jászfényszaru: Kósa – Kálmán L., LUDASI, Péter G. (Radó, a szünetben), BARTALIS, Muhari, PENCZNER (Benedek Z., 59.), LAKATOS D., Vaszicsku (Drávucz, a szünetben), Kurunczi (Baranyi, a szünetben), Verhoczki (SZÍVÓS, a szünetben). Edző: Kemecsi László.

Kunszentmárton: Babák – Balogh Zs., LÉGRÁDI, Pecnyik (Cseh L., 84.), SZABADOS, Lázi (Sztancsik, a szünetben), HATÁR, Novodomszky, Styecz (Kardos, 59.), Viczián, Gödő. Edző: Kiri Mihály.

Gólszerzők: Penczner (3., 36.), Péter G. (37.), Drávucz (49.), Baranyi (57.), Bartalis (69., 80.), ill. Novodomszky (5.), Szabados (86.).

Nehezen indult be a gólgyártás, de a végig mezőnyfölényben játszó hazaiak akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna a sportszerűen játszó, lelkes vendégekkel szemben.

Kemecsi László: – Ma már sokkal frissebben mozogtunk, sok jó teljesítményt láttam, remek mentalitással mentünk bele a mérkőzésbe, gratulálok a csapatnak!

Kiri Mihály: – Gratulálok a Jászfényszarunak, úgy tűnik, hogy még most is érvényes a régi mondás, hogy a szöglet felér egy fél góllal. Tíz szöglet, öt gól, és vége lett a meccsnek.

Tudósított: Kemecsi László

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában