Labdarúgás

12 órája

Vármegye I.: zsinórban a negyedik jászsági csapatot is legyőzné a Mezőtúr

A vármegye I. hatodik fordulójának egyik kiemelt találkozója a negyedik helyen álló Jánoshida és a második Mezőtúr összecsapása lesz. Utóbbi az elmúlt három mérkőzésén egyaránt jászsági csapattal találkozott, ráadásul mindet le is győzte, így ezt a szériát a Jánoshida szakíthatja meg szombaton. A tiszántúliak szeretnének tapadni az éllovas Törökszentmiklóshoz, de a hazaiak sem adják könnyen a bőrüket és igyekeznek otthon tartani a három pontot Erdősi Gyula legénysége ellen.

Kovács Levente

A vármegye I. hatodik fordulójának rangadóját Jánoshidán rendezik, ahol a negyedik helyen álló jászságiak a második Mezőtúrt fogadják majd. Tiszazugi derbit is játszanak hétvégén, ahol a Cserkeszőlő a még pont nélküli Kunszentmárton fogadja, emellett pedig két, a várttól elmaradt teljesítményt nyújtó együttes, a Kisújszállás és a Jászfényszaru is összecsap.

A Jánoshida SE egy hétéves nyeretlen sorozatot szakíthat meg a Mezőtúri AFC ellen a vármegye I. hatodik fordulójában
Fotó: Mészáros János

Jánoshida SE–Mezőtúri AFC

Szombat, 15.30

Jól kezdte az idei szezont a Jánoshida, öt forduló után tíz megszerzett ponttal a negyedik helyen áll a tabellán. Az öt meccs alatt viszont kétszer játszott csak élcsapattal, ráadásul egyiket sem sikerült legyőzni. Nyert a Cserkeszőlő (3–2), a Tiszagyenda (2–0) és a Jászapáti (5–1) ellen, de a Szajollal döntetlent játszott (1–1), a Törökszentmiklóstól pedig kikapott (3–1). Eddig tehát úgy tűnik, hogy nem oldódott meg tehát a jászságiak tavalyi problémája, miszerint az élmezőnytől nem tudott pontokat szerezni, a mögötte helyezkedő csapatokat viszont rendre legyőzte. Hétvégén viszont megtörhetik ezt a sorozatot Antal Gábor fiai, amennyiben otthon tartják a három pontot szombaton.

A Mezőtúr egy Tiszaszentimre elleni sikerrel (3–1) kezdte az idényt, ezt követően viszont egy meglepően nagy pofonba szaladt bele a Törökszentmiklós ellen (5–0). A folytatásban viszont három jászsági csapattal is találkozott Erdősi Gyula együttese, ráadásul a Berényt (1–0), az Apátit (5–0) és a Fényszarut (2–1) is legyőzte. Szombaton pedig akár a mezőny negyedik jászsági gárdáját is felülmúlhatják.

A hazaiaktól Bezzeg Bence megsérült a szerdai kupameccsen, mellette pedig Szokolai Viktorra sem számíthat Antal Gábor. A vendégektől Bontovics Imre játéka kérdéses szombaton, Nagy Sándor pedig betegség miatt biztosan nem lesz bevethető.

A Jánoshida legutóbb 2023. áprilisában szerzett pontot a Mezőtúr ellen, győzni viszont 2017. novemberében sikerült utoljára, így egy közel hétéves sorozatot törhetnek meg Antal Gáborék. Így az elmúlt tizenhárom bajnoki mérkőzésen csupán egy jászsági siker született két döntetlen és tíz tiszántúli győzelem mellett.

A mérkőzés esélyesének a Mezőtúr számít majd, amelynek mélyebb a kerete, ezáltal pedig Erdősi Gyulának nagyobb lehetősége van rotálni és variálni a csapatát. A Jánoshidának szűkebb a kerete, játékosai viszont megfelelő minőségűek, ezáltal pedig bármelyik együttesre veszélyt jelenthetnek. Elsősorban a védekezést kell összeraknia majd Antal Gábornak a siker érdekében, hiszen a vendégek a mezőny egyik legerősebb támadósorával rendelkeznek, amely az előző szezonban is a második legtöbb gólt szerezte (106). Az eddigi öt meccsen szerényebben termeltek (11 gól) a mezőtúriak, bár a sorsolás sem volt a legegyszerűbb számukra, hiszen három rangadón már túl van az együttes (Törökszentmiklós, Jászberény, Jászfényszaru). Mindenesetre izgalmas és színvonalas összecsapás várható a két csapattól, amelyre érdemes lesz majd kilátogatni.

Mesterszemmel 

Antal Gábor, a Jánoshida SE vezetőedzője: – Eddig nem sikerült az élcsapatokkal szemben jó eredményt elérnünk. Remélem, hogy hétvégén nem követünk majd el hibákat hátul és nem adunk könnyű gólokat az ellenfélnek. Elöl pedig jobban kell kihasználnunk a helyzeteinket, amelyekből volt bőven eddig a Törökszentmiklós elleni meccs kivételével. Bízom benne, hogy jobb százalékban tudjuk majd értékesíteni a lehetőségeinket, és ez eredménnyel is párosul majd. Igyekszünk semlegesíteni a Mezőtúr meghatározó játékosait, ehhez az kell, hogy jól zárjon a védelem. Ha nulla vagy legfeljebb egy kapott góllal lehozzuk a meccset, akkor jó esélyünk lehet a győzelemre.

Erdősi Gyula, a Mezőtúri AFC vezetőedzője: – Jól sikerült a héten a felkészülésünk, kedden edzettünk, szerdán pedig kupameccset játszottunk a sportszerű bánhalmai csapattal, amit sikerült megnyernünk, csütörtökön pedig frissítő, átmozgató tréningünk volt. A három győztes meccs után jó a hangulat az öltözőben, bár ezzel eddig sem volt gond, de a sikerek mindig összehozzák a társaságot. A Hidával mindig jó mérkőzéseket játszunk, az utóbbi időben pedig általában nyertünk is mindkétszer. Sosem könnyű azonban Jánoshidán játszani, amely mindig is a megye egyik meghatározó csapata volt. Ettől függetlenül győzni szeretnénk, célunk, hogy a bajnokság végén a dobogón végezzünk, ehhez pedig szükségünk van erre a három pontra is. Három jászsági csapat ellen már nyertünk, most szeretnénk a negyediket is felülmúlni. A védekezésünk jól zárt, szervezett volt, a helyzeteinket  viszont jobban ki kell használni majd a siker érdekében, hiszen a Fényszaru és a Berény ellen sem tudtuk lezárni a meccset, emiatt pedig izgulnunk kellett. Mondtam is a játékosoknak, hogy erre nagyon oda kell figyelnünk, mert a kimaradt helyzetek megbosszulják magukat majd előbb-utóbb, emiatt muszáj jobban értékesíteni a lehetőségeinket.

A vármegye I. hatodik fordulójának további párosításai: 

Szombat: Jászapáti–Kenderes, Törökszentmiklós–Lurkó Focimánia, Tiszagyenda–Rákóczifalva, Cserkeszőlő–Kunszentmárton, Szajol–Tiszaszentimre, 15.30. Vasárnap: Tószeg–Jászberény, Kisújszállás–Jászfényszaru, 15.30.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában