Labdarúgás

2024.09.09. 07:00

A Mezőtúr nyerte a forduló rangadóját, többen is kiütéssel nyertek a vármegye I.-ben – galériával

Három forduló után már csak két csapat hibátlan a vármegye I.-ben. A Rákóczifalva menetelésére nem sokan számítottak, míg a Miklós három győzelme már kevésbé volt meglepetés. A Mezőtúr felállt a legutóbbi pofon után és felülmúlta a Jászberényt, míg a Fényszaru és a Kisújszállás is hét gólt szerezve nyert. A Lurkó a Szajol elleni sikerével magáénak tudhatja a forduló meglepetését, a vereség miatt Donkó Krisztián vezetőedző pedig komoly kritikával illette együttesét.

Szoljon.hu

Közel öt gól (4,8) született meccsenként a vármegye I. harmadik fordulójában. A Jászfényszaru és a Kisújszállás hét, a Törökszentmiklós hat, a Rákóczifalva pedig öt találatot szerezve gyűjtötte be a győzelmet hétvégén.

vármegye I., Rákóczifalva SE, Tószeg KSE, labdarúgás
Fűzi Péterék (labdával) a harmadik meccsüket is megnyerték a vármegye I. idei szezonjában
Fotó: Nagy Balázs

Tiszaszentimre–Jászfényszaru 1–7 (0–3)

Tiszaszentimre, 150 néző.

Vezette: Kiss Attila.

Tiszaszentimre: Kalóz I. – SZŐKE P. (Koncz, 88.), Oláh Zs. (Törőcsik, 78.), Faghiura, KOTA, SZŐKE Á., VARGA B., Nagy T. (Csécsei, 72.), Csábi (Juhász E., 10.), Gyarmati (Illés, 72.), Sóskuti. Edző: Szoboszlai Zsolt.

Jászfényszaru: Kovács T. – KÁLMÁN L., BARANYI (Radó, 58.), LUDASI (Szívós, a szünetben), PÉTER G., Vaszicsku, Drávucz, Muhari (Végh B., 63.), KURUNCZI (DONNERT, a szünetben), Verhoczki, LAKATOS D. (Futó, 78.). Edző: Kemecsi László.

Gólszerzők: Varga B. (78.), ill. Baranyi (14., 47. – a másodikat tizenegyesből), Péter G. (17., 88.), Kálmán L. (19., 57.), Lakatos D. (63.).

Futballra tökéletesen alkalmas időben és pályán, sajnos nem sikerült a hazai csapatnak borítani a papírformát, a vendégek szervezett játéka teljesen felőrölte a Tiszaszentimrét.

Szoboszlai Zsolt: – Tudtuk, hogy az első három fordulóban nagyon nehéz dolgunk lesz, hogy akár pontot szerezzünk bármely csapat ellen. Voltak olyan momentumai ennek a mérkőzésnek, amelyek erőt adhatnak a folytatásra. Bízom benne, minél hamarabb felvesszük az osztály ritmusát, és pontot, pontokat tudunk szerezni. Gratulálok a vendégcsapatnak!

Kemecsi László: – Megtréfált a pálya minket, ennek ellenére tetszetős támadásokból szép gólokat szereztünk egy lelkes hazai csapat ellen. Mindenki komolyan vette a mérkőzést, és viszontláttam a héten gyakorolt dolgokat. Sok sikert kívánok a hazaiaknak!

Tudósított: Szoboszlai Zsolt

Kunszentmárton–Kisújszállás 0–7 (0–3)

Kunszentmárton, 50 néző.

Vezette: Kóródi Ferenc.

Kunszentmárton: BABÁK – Novodomszky (Cseh L., 77.), Sztancsik, Pecnyik (Kiss G., 58.), Lázi (Madarassy, 58.), Gödő, Balogh Zs., Zsoldos (Kardos, 58.), Határ, Szabados. Edző: Kiri Mihály.

Kisújszállás: Belényesi – Németh G. (Csukodi Z., 59.), Csukodi D., NÉMETH K., KISARI, OROS, Lukovszky (Danajka, 70.), HAJDÚ V., KELEMEN L. (Kondrács, 76.), Balajti (Balázs G., 70.), Horváth B. Edző: Újfalvi Erik.

Gólszerzők: Németh K. (15.), Oros (38., 42., 64.), Kisari (53., 80.), Hajdú V. (66.).

Az első félidőben egy gyönyörű átlövésből megszerezte a vezetést a vendégcsapat, majd nemsokára jött a szokásos szögletből kapott gól, utána már Kisújszállás magabiztossá vált, és jól használta ki helyzeteit. A második játékrész null háromról indult, az első tíz percben kifejezetten jó futballozott a hazai csapat, de aztán egy kontratámadás végén megszerezte a Kisúj a negyedik gólját és onnantól már csak a különbség volt a kérdés.

Kiri Mihály: – Több kulcsjátékosunk hiányzott a mérkőzésről, ezen a héten a harmadik meccsünket játszottuk, ez a fiatal csapat ezt még nem bírja el. Megérdemelten győzött a Kisújszállás.

Újfalvi Erik: – Remélem, elkezdtük a bajnokságot, de ennél sokkal nehezebb meccseken is teljesítenünk kell.

Tudósított: Kiri Mihály

Rákóczifalva–Tószeg 5–1 (3–0)

Rákóczifalva, 200 néző.

Vezette: Szabó József.

Rákóczifalva: Nagy K. – GYŐR, TRECSKÓ, Münich, MÁRKUS, VADAS (Molnár D., 79.), Fűzi, LADÁNYI D., Gonda (Nádházi, 60.), Kecskés (Udvarnoki, 60.), SZAKALI (Kiss P., 78.). Edző: Komáromi György.

Tószeg: Szabó B. – Strempel (Tóth Á., a szünetben), Pongrácz, Gazdag, Tóth Z. (Hasznos, 67.), Balogh D., Kiss B., Felföldi, Dobos, Kovács T., Szőke G. Edző: Urbán-Szabó Viktor.

Gólszerzők: Márkus (37.), Ladányi D. (38., 69.), Gonda (39.), Trecskó (79.), ill. Pongrácz (87.).

Végig mezőnyfölényben játszó hazaiak megérdemelt győzelmet arattak. A játék minden elemében felülmúlták a vendégcsapatot.

Komáromi György: – Végig domináltuk a mérkőzést, helyzetek sokaságát alakítottuk ki, így megérdemelt győzelmet arattunk.

Urbán-Szabó Viktor: – Akaratgyenge, gyenge felfogású játékkal ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott a hazai csapat. Gratulálok a Rákóczifalvának!

Tudósított: Ruskó Zsolt

Lurkó Focimánia–Szajol 2–1 (2–0)

Szolnok, 50 néző.

Vezette: Nagy Zoltán.

Lurkó Focimánia: CZICZÁS – Soltész-Nagy, Szász, TÖRÖK B. (Hermann, 84.), Máté-Fazekas (Török T., 59.), Pesti (Bodnár, 74.), NAGY A., Balázs B., PÁLOSI, ÁCS, Szecskó. Edző: Balázs Béla.

Szajol: HARIS – Sárkány, Erdélyi (Csúri, 74.), KISS ZS., Kómár, Kacskó, Németh B. (Harcsa, 9.), Szentmiklósi, Németh T., Fülöp Á., Csajbók. Edző: Donkó Krisztián.

Gólszerzők: Pesti (9.), Máté-Fazekas (43.), ill. Csajbók (57. – tizenegyesből).

Az első félidőben többnyire a hazaiak akarata érvényesült, a másodikban már inkább biztonsági játékot játszott a Lurkó. A Szajol ekkor már dominált, de még így is sok helyzetet kialakított a hazai csapat, amiket nem tudott gólra váltani, így szorosabb lett a meccs vége.

Balázs Béla: – A rengeteg kihagyott helyzet miatt magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, de így is nyerni tudtunk.

Donkó Krisztián: –Mérhetetlenül csalódott vagyok. Nekem, több mint 35 éves pályafutással, 95 százalékos edzéslátogatottsággal a hátam mögött, nehéz elfogadni azt, ami itt a mai labdarúgásban zajlik. Hogy és mit kérjek számon olyan játékosoktól, akik hetekig nem járnak edzésre? Az elmúlt két évben két egymást követő mérkőzésen egyszer sem volt ugyanaz a keret. Sajnos oda jutottunk, hogy könyörögni kell azért, hogy a játékosok focizzanak. Így ebben a szezonban a mi csapatunk a kétarcú szerepet tölti majd be.

Tudósított: Balázs Béla

Kenderes–Cserkeszőlő 4–1 (2–0)

Kenderes, 100 néző.

Vezette: Skultéti Csaba.

Kenderes: Nagy I. (Bikki, 90.) – Karika, KÉKI, TÓTH R., Baktai, Kálai (Farkas N., 79.), BALLA, BAJNÓK, LISZNYAI (Csala, 69.), Dáné (Sipos B., 86.), KOLOMPÁR (Karsai, 90.). Edző: Csillag Sándor.

Cserkeszőlő: Tóth L. – Benke A., Márkus, Molnár Zs., Nagy L. (Panyik, 50.), Kardos (Farkas M., a szünetben), Vér, Benke P., Szentesi. Pereczes (Mazug, 75.), Ritzl. Edző: Földi Tibor.

Gólszerzők: Baktai (28.), Balla (41.), Tóth R. (48.), Bajnók (86.), ill. Farkas M. (90.).

A legutóbb Szajolban történtek után feltüzelve kezdte a hazai csapat a mérkőzést. Nyíltsisakos játék alakult ki az egész mérkőzésen. A helyzetkihasználás döntött. Balla Dávid újabb szépségdíjas gólt szerzett és Bajnók Imre is megszerezte első találatát a KVSE-ben.

Csillag Sándor: – Kiváló játékvezetői hármas ténykedése mellett, helyenként tetszetős és jó játékkal bezsebeltük a három pontot. Sok sikert a szimpatikus Cserkeszőlőnek!

Földi Tibor: – Gratulálok a hazai csapat megérdemelt győzelméhez, ismét saját magunkat vertük meg. Rengeteg egyéni hiba vezetett a kivégzésünkhöz.

Tudósított: Mikes Krisztián

Mezőtúr–Jászberény 1–0 (1–0)

Mezőtúr, 120 néző.

Vezette: Szénási Gábor.

Mezőtúr: Török I. – Keő, Vadász, Pesti, SUSA, NAGY CS. (Balogh A., 79.), RENTLER, KEMENCZÉS, Pápai, NAGY S. (Palatinusz, 74.), Czakó (Bontovics, 90+2.). Edző: Erdősi Gyula.

Jászberény: Vincze G. – Gattyán (Káposztás, 62.), Nagy F., Ludvig, Penczner (Németh N., a szünetben), Nagy L., Sali (Nagy M., 90.), Jászai-Deák (Aranyos, a szünetben), Palcsó, Kövér, Varga L. Edző: Besenyi Gábor.

Gólszerző: Nagy S. (15.).

A hazai csapat jó iramú, küzdelmes mérkőzésen, helyenként jól játszva próbálta kiengesztelni a legutóbbi csúfos vereség után a közönséget. A látottak alapján teljesen megérdemelten tartotta itthon a három pontot. Ha a helyzeteit értékesíti, nagyobb különbség is lehetett volna a két csapat között.

Erdősi Gyula: – Nagyon mélyen voltunk, de már a fejünk kint van a víz alól, végre az egész csapat újra egy irányba húzta a szekeret. Remélem, ebben a szellemben is folytatjuk.

Besenyi Gábor: – Harmatgyenge játékkal, teljesen megérdemelt vereséget szenvedtünk. Gratulálok a Mezőtúrnak, nekünk pedig el kell gondolkoznunk, hogy fel tudunk-e nőni a feladathoz vagy sem.

Tudósított: Erdősi Gyula

Jászapáti–Törökszentmiklós 0–6 (0–2)

Jászapáti, 150 néző.

Vezette: Czékus Sándor.

Jászapáti: TÓTH L. – Papp B. (Lukácsi, 63.), Szabari, KISS G., Tarkó (Kóczián, 71.), ILLÉS, Rácz B., FARAGÓ, Urbán, Béres, Birkás (Varga P., 53.). Edző: Menyhárt Dániel.

Törökszentmiklós: Kiss Z. – GUSZTAFIK (Bojtok, 76.), Buru (Farkas I., 61.), POLÁK, Héder R. (Bába, a szünetben), SZEPESI (Földi, 74.), Lucza, NAGY G., PUPORKA, Izsold, Polyák (Héder A., a szünetben). Edző: Gergely Mátyás.

Gólszerzők: Puporka (20., 46., 76.), Gusztafik (45. – tizenegyesből), Polák (83.).

Az első játékrészben a fiatal hazai csapat majdnem elrontotta a jó erőkből álló vendégcsapat játékát. A második félidőben viszont kijött a két együttes közti erőnléti különbség.

Menyhárt Dániel: – Igazságos eredmény született a bajnokesélyes ellenféllel szemben, bár pozitívum, a fegyelmezett játékunkat mindvégig megtartottuk.

Gergely Mátyás: – Sok gólhelyzetet elhibáztunk az első félidőben, de a második játékrészben magabiztossá tettük a győzelmünket.

Tudósított: Budai István

Jánoshida–Tiszagyenda 2–0 (0–0)

Jánoshida, 200 néző.

Vezette: Ábel Péter.

Jánoshida: Nagyistván – Hegedűs M. (Szokolai, a szünetben), VERÉB, DANKOVICS, SIPOS M., Kozás (Zombori, 67.), KARDOS (Bagi, 84.), Major (Vatai, 67.), Varga K., Bezzeg (Rimóczi, a szünetben), Nagy K. Edző: Antal Gábor.

Tiszagyenda: Havellant – Hevesi Tóth (Márton I., 63.), BOROS B., Katona (Zubor, 63.), Huri, Cseh, Sipos D. (Schiff, 80.), Rézsó Zs., Ballók J., Tasi, TÁLAS (Balogh K., 72.). Edző: Boros Dávid.

Gólszerzők: Sipos M. (59.), Kardos (72.).

A végig nagy fölényben játszó hazai csapat megszenvedett a három pontért a helyzetkihasználása miatt.

Antal Gábor: – Gólkülönbség javítása helyett megszenvedtünk a győzelemért, de ezért is három pontot adnak.

Boros Dávid: – Az edzések már kezdenek megmutatkozni a teljesítményünkben, viszont egyelőre ezúttal ez még csak ennyire volt elegendő.

Tudósított: Antal Gábor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában