Labdarúgás

2 órája

Megszerezte első győzelmét a Szolnoki MÁV

Már az első félidőben megszerezte a vezetést a Szolnoki MÁV a Monor otthonában, a második játékrészben megtartotta előnyét, így begyűjtötte első sikerét az NB III.-ban Horváth Csaba együttese, ráadásul tette mindezt úgy, hogy nem kapott gólt.

Jegesi László

A múlt heti tiszaföldvári súlyos vereség után érthetően nem túl vidám hangulatban készülődött következő fellépésére a Szolnoki MÁV együttese – betegségek, sérülések, és egyéb elfoglaltságok pedig tovább nehezítették helyzetüket. Mégis bizakodott a Tisza-parti gárda, hogy a bajnokság kezdete óta tartó nyeretlenségi sorozatának vége szakad végre valahára.

Tisza Kálmán, Szolnoki MÁV, NB III.
Tisza Kálmán (labdával) gólja döntőnek bizonyult a Monor ellen, amivel megszerezte első győzelmét a Szolnoki MÁV
Fotó: Nagy Balázs

NB III. Délkeleti csoport

Monor SE–Szolnoki MÁV FC 0–1 (0–1)

Monor, 200 néző, vezette: Sándor Csaba (Benkő R., Szilágyi Zs.)

Szolnok: CSÁKI – Sitku, Dudok, KARDOS, TISZA, KÓPIS – LENGYEL B., Demeter V., Csanádi (Kató, 57.) – Barna V. (Iván M., 63.), Annus (Bogdán, 88.). Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Tisza (39.)

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, a vendégek teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a tabellán sokkal előkelőbb helyen tanyázó Monornak. Sőt a játékrész vége felé egy szabadrúgás variáció után meg is szerezte a vezetést a MÁV - Lengyel Béla szabadrúgását Kardos Norbert fejelte vissza a jól érkező Tisza Kálmán elé, aki biztos lábbal lőtt a kapuba (0–1).

A fordulás után átvette a játék irányítását a hazai gárda, de csak egy komolyabb helyzetet sikerült kialakítania, Csáki Kálmán kapus azonban bravúrral tudott menteni. A hajrában egyre jobban kinyílt az egyenlítésért hajtó Monor, így a kapujuk előtt is adódott két lehetőség az előny növelésére. Mivel Horváth Csaba együttese egyikkel sem tudott élni, a lefújás pillanatáig nyílt volt a találkozó kimenetele, de sikerült megtartania előnyét, ezzel pedig megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

Horváth Csaba: – Heroikus küzdelemben sikerült megszerezni első győzelmünket. Ehhez gratulálok a fiuknak, külön öröm, hogy végre kapott gól nélkül hoztunk le egy mérkőzést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában