Kosárlabda

2 órája

Pallai Tamás: Nagyon fontos, hogy jól kezdjünk – videóval

Szombaton megkezdi szereplését az NHSZ-Szolnoki Olajbányász az NB I.-ben. A piros-feketék az első fordulóban a Kecskemét együttesét fogadják 19.30-tól a Tiszaligeti Sportcsarnokban. A hétvégi mérkőzés előtt Pallai Tamás és Oliver Vidin nyilatkozott hírportálunknak a nyitányról, illetve a csapat céljairól a bajnokságban.

Kovács Levente

Már rögtön a bajnokság kezdetén feszített tempóban kezd az NHSZ-Szolnoki Olajbányász, ugyanis hat nap alatt három bajnoki mérkőzést is le kell játszania a csapatnak. Előbb szombaton a Kecskemétet, majd kedden a Oroszlányt fogadják a piros-feketék, csütörtökön pedig a Szegedhez látogatnak. Emiatt is különösen fontos lenne Pallai Tamáséknak, hogy győzelemmel kezdjék a szezont, amivel megalapozhatják a következő két mérkőzést. A sorsolásra látszólag nem lehet panasza a szolnokiaknak, hiszen a bácsiak az előző szezonban az utolsó előtti helyen zártak, ráadásul augusztusban edzőmérkőzésen is találkoztak a csapatok, ahol az Olaj 90–60-ra legyőzte a lila-fehéreket.

Pallai Tamás, Szolnoki Olajbányász, kosárlabda, NB I.
Pallai Tamás (labdával) szerint nem szabad alapozni a Kecskemét elleni edzőmeccsre
Fotó: Kiss János/ MW-archív

NHSZ-Szolnoki Olajbányász–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Szombat, 19.30 (tv: M4 Sport)

– Játszottunk már a Kecskeméttel egy edzőmeccset, amin a szurkolóink is itt voltak, és nagyarányú győzelmet arattunk – nyilatkozta hírportálunknak Pallai Tamás. – Ugyanakkor nem szabad abból a meccsből kiindulni, hiszen várhatóan sokkal agilisabb és vérmesebb arcát mutatja majd a Kecskemét a bajnoki rajton. Emiatt egy nehezebb mérkőzésre számítok, és nekünk is jobban kell játszanunk annál, mint ahogy augusztusban, a felkészülés legelején teljesítettünk. 

Nagyon fontos, hogy jól kezdjünk és jó ritmust kapjunk el, mert sűrű időszak áll előttünk, van, hogy heti két-három találkozót kell játszanunk.

 – A Kecskemét elleni meccs után kedden az Oroszlányt fogadjuk, majd csütörtökön Szegedre megyünk. Szeretnénk jó eredményeket elérni ezeken a mérkőzéseken, hogy formába lendüljünk a szezon elején.

Oliver Vidin is nehezebb mérkőzést vár szombaton, mint amilyen volt a felkészülés során, illetve kiemelte a szezonnyitó fontosságát, szeretné győzelemmel indítani az idényt, de ehhez végig koncentrálniuk kell.

– Biztos vagyok benne, hogy mindkét együttes a maximumot nyújtja majd, már csak amiatt is, mert a rajt nagyon fontos, így bízom benne, hogy nyerni tudunk. Telt házra számítok és remélem, jól teljesítünk majd – tette hozzá a szakember.

Pallai Tamás kiegyensúlyozott szezont szeretne

A bajnoki rajton Lukács Norbert játéka egyelőre kérdéses, rajta kívül viszont mindenki hadra fogható. Fontos, hogy elkerüljék a sérülések a Szolnoki Olajbányász csapatát a szezon során, hiszen az megnövelné az esélyeit arra, hogy hasonló idényt nyújtson a tavalyihoz képest. Pallai szerint viszont lehetetlen megmondani jelenleg, hogy mire lehetnek képesek, hiszen a sérülések mellett még megannyi tényező befolyásolhatja a végeredményt.

– Aki az előző szezont követte, az láthatta, hogy nem lehet megmondani az elején, hogy ki mire lehet képes a szezonban – emlékezett vissza Pallai Tamás. – Tavaly is hullámhegyektől és hullámvölgyektől tarkított idényünk volt, ahol végül kupaaranyat és egy bajnoki ezüstérmet szereztünk. Nem hiszem, hogy sokan fogadtak volna erre a szezon vége előtt, úgyhogy nem szeretnénk most ilyen spekulációkba belemenni. 

Amit szeretnék, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a csapat és a nemzetközi porondon is méltón képviseljük nemcsak Szolnok városát vagy a Szolnoki Olajbányászt, hanem az egész magyar kosárlabdatársadalmat is.

– Ezek egyelőre mind csak vágyak, ezekért dolgozunk, ezért vagyunk állandóan a teremben. Azt, hogy ez mire lesz elég, majd idővel dől el.

Vidin viszont elárulta, hogy szeretne hasonló szezont nyújtani, mint az előző idényben, a FIBA Európa-kupa sorozatában pedig helyt akarnak állni.

– A Szolnoki Olajbányásznak mindig komoly céljai vannak, a magyar bajnokságban a bajnoki cím, a döntőbe jutás a cél, emellett pedig a kupagyőzelem – jelentette ki Oliver Vidin. – Európában pedig először meg kell néznünk az első kört, és utána meglátjuk, hogy mennyire vagyunk erősek a többi európai csapathoz képest.

A Szolnoki Olajbányász tehát szombaton 19.30-kor a Kecskemétet fogadja az NB I. első fordulójában, a mérkőzést pedig az M4 Sport élőben közvetíti majd.

Az első forduló mérkőzései

Péntek: Honvéd–Atomerőmű SE, Sopron–DEAC, (lapzártánk után ért véget).

Szombat: Falco KC–PVSK, ZTE KK–SZTE-Szedeák, NKA Universitas Pécs–OSE Lions, 18.00, NHSZ-Szolnoki Olajbányász–DTKH Kecskemét, 19.30 (tv: M4 Sport).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában