Labdarúgás

2024.09.07. 07:00

NB III.: Első sikerében bízik a MÁV, új edzővel megy az éllovashoz a TiSE

Immár a hetedik fordulót bonyolítják le hétvégén az NB III-as bajnokságban. Az Északkeleti csoportban dobogós helyeken várják csapataink következő mérkőzéseiket, és minden esély megvan arra, hogy megerősítsék pozíciójukat. A Délkeletiben nehéz találkozóra számíthat a Tiszaföldvár – a fővárosban az első helyezett az utolsóval meccsel. A Martfűnek sem lesz egyszerű dolga a mindenkire veszélyes Monor ellen, a Szolnoknak viszont lehetősége kínálkozik első győzelmének megszerzésére a kecskeméti gárdával szemben.

Jegesi László

Az NB III. hetedik fordulójában a Szolnoki MÁV ezúttal szombaton lép pályára, Brlázs Gábor pedig először irányítja majd a Tiszaföldvár együttesét. A Martfű, a Tiszafüred és a Karcag pedig folytatná jó sorozatát.

TIsza Kálmán (labdával) és társai a Kecskemét második csapatát fogadják Cegléden az NB III. hetedik fordulójában
Fotó: Mészáros János

NB III. Északkeleti csoport

Kisvárda II. (12.)–Facultas-Tiszafüredi VSE (2.)

Vasárnap, 11.00

A Tiszafüred – egyetlen kisiklását leszámítva – eddig menetel az NB III-ban. Legutóbb a Debrecen fiataljait győzte le a második félidei meggyőző játékával. Fontos volt a siker azért is, mert ezzel újfent bizonyította, hogy nem a véletlen műve jó szereplése. Végig kontrollálta Dorcsák Zoltán együttese a meccset, és jól reagált a kis Loki szépítő találatára is. A vasárnapi matinéra Kalmár Ferenc kivételével sérültjeik is felépülhetnek, így pedig jó eséllyel a Kisvárda második gárdáját is meglephetik. Az eddig valamennyi meccsén döntetlent játszó hazaiak sorozata előbb-utóbb megtörik, kérdés, hogy győzelem, vagy vereség formájában éri őket majd a változás.

Karcagi SE (3.)–Mátészalkai MTK (11.)

Vasárnap, 16 óra

A Karcag két hete szerda, vasárnap ritmusban játssza mérkőzéseit, ehhez pedig a héten társult egy vírusfertőzés, ami gyakorlatilag a fél csapatot letaglózta. Végül lejátszotta a DVSC II. elleni első fordulóból elhalasztott mérkőzését, amelyen ugyan nem sikerült nyernie, de nagyon egységes csapat benyomását keltette. Tíz emberrel a szívük hajtotta a fiúkat előre, végül kiegyenlített az egy félidőn keresztül emberelőnyben futballozó debreceni csapat. Ezúttal egy kisebb halat kellene horgukra akasztaniuk a nagykunságiaknak a Mátészalka személyében. Az újonc három döntetlen mellett egy sikert tudhat maga mögött eddig, a szintén most feljutott Füzesabonyt győzte le.

NB III. Délkeleti csoport

Szolnoki MÁV FC (15.)–Kecskeméti TE 1911 II. (12.)

Szombat, 16.00

Korai lenne még a kiesési rangadó jelzővel illetni a találkozót, de az tény, hogy két, ez idáig gyengén muzsikáló együttes csap össze a Szolnok ideiglenes otthonában Cegléden. A vendéglátó egy, míg vetélytársa három ponttal rendelkezik, így akár helyet is cserélhetnek MÁV-siker esetén. Ez esetben is messze lenne még tőlük a mezőny, mindenesetre elmozdulnának a holtpontról Tisza-partiak. Nagyon rájuk férne már a győzelem, mert a vereségek az idegeknek és az önbizalomnak sem tesznek jót, ráadásul még egy hónapig biztosan „száműzetésben” maradnak. Demeter Viktor visszatérhet, így eggyel nő Horváth Csaba válogatási lehetősége.

ESMTK (1.)–Tiszaföldvár SE (16.)

Vasárnap, 16.00

A vendégek a legutóbbi Martfű elleni meccs előtt edzőt cseréltek, de a váltás egyelőre nem hozta meg a várva várt sikert. A derbit már testközelből figyelhette a Gyuláról érkezett új tréner Brlázs Gábor, ám kevés pozitívumot láthatott leendő csapatától – a vereségen túl a támadójátékkal sem lehetett elégedett. Az ESMTK otthonában persze majd a védekezésen lesz inkább a hangsúly, az ellenfél kapuja előtt adódó kevés lehetőséget pedig ki kellene használnia a csapatnak, hogy eredményesen térjen haza. Az biztos, hogy nagyon nehéz kilencven perc vár a tiszazugiakra az egyik bajnokaspiráns stadionjában.

Martfűi LSE (6.)–Monor SE (3.)

Vasárnap, 16.00

Kiváló rajtot vett az idei szezonban a Martfű, az eddig megszerezhető tizennyolcból tizenhárom pontot focizott össze. Nem tette azonban elbizakodottá a siker az együttest, hiszen tudják, hogy hullámvölgyeket is rejtegethet magában a folytatás. A Tiszaföldvár ellen sima győzelmet arattak, a hajrá tartogatott némi izgalmat számukra. Ráadásul az utolsó három mérkőzésükön gólt sem kaptak, ami külön örömmel tölti el a martfűieket. A jó sorozatot folytatni szeretnék, a Monor azonban kemény dió lesz, a legutóbbi hazai kisiklás előtt többek között a Tiszakécskét is legyőzte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában