Kosárlabda

2024.09.08. 17:39

A harmadik helyen zárt az Olaj az iglói tornán

A harmadik helyen végzett az NHSZ-Szolnoki Olajbányász kosárlabdacsapata a szlovákiai Iglón rendezett Spisska Nova Ves City elnevezésű tornán. A piros-feketék tizennégy pont különbséggel győzték le a hazaiakat.

Varga Csaba

A torna első, szombati meccsén a szlovén KK Sencur 102–90-re legyőzte vendéglátók csapatát. A másik párban pedig a cseh Pardubice együttese 78–68-ra verte az Olajbányászt. Így vasárnap a szolnoki legénység a Spisski Rytieri ellen lépett pályára a harmadik helyért. Érdekesség, hogy a felek nyolc napja a debreceni teszttornán ugyancsak harmadik helyért játszottak, ami után a szlovák gárda örülhetett két pontos sikerének.

Az Olaj kanadai centere, Fardaws Aimaq (labdával) bizonyult a meccs legeredményesebb emberének
Fotó: Mészáros János

Spisski Rytieri (szlovák)–NHSZ-Szolnoki Olajbányász 78–92 (23–22, 14–32, 18–18, 23–20)

Az Olaj pontdobói: Aimaq 33/3, Szubotics 18/6, Horváth Á. 10/6, Pallai 9/6, Rudner 6, Lewis 5/3, Lukács 4/3, Arabo 3, Krnjajszki 2, Peringer 2.

Az elején még fej-fej mellett haladd a két együttes. A fordulat a második negyedben következett, amikor szolnokiak kemény védekezésből kiindulva sorra érték el a kosaraiakat, és 17 pontos előnyhöz jutottak. A második félidő már nem hozott izgalmakat, az Olaj jól menedzselte előnyét és magabiztos győzelmet aratott, ezzel a torna harmadik helyén végzett.

A szolnoki csapat a felkészülés következő állomásán pénteken és szombaton a horvátországi Opatiján egy négy csapatos tornán vesz részt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában