Labdarúgás

3 órája

Rutinjának (is) köszönheti továbbjutását a Jánoshida SE – galériával

Két pontrúgást és egy egyéni hibát kihasználva győzött a Jánoshida SE a Lurkó Focimánia FK ellen az Almási János Vármegyei Kupa második fordulójában.

Kovács Levente

Nem a legerősebb kezdőtizenegyével állt fel szerdán a Lurkó Focimána FK és a Jánoshida SE sem az Almási János Vármegyei Kupa második fordulójában. A hiányzók a hazaiakat jobban sújtották, akik egy 22 éves átlagéletkorú csapattal álltak fel, melyből csupán a játékos-edző, Balázs Béla (40 éves) és Pesti Barnabás (25 éves) töltötte be a 25. életévét. Mindezek tudatában pedig a jászságiak tűntek a találkozó esélyesének.

Major Péter (labdával) góljával szerezte meg a vezetést a Jánoshida SE
Fotó: Mészáros János

Lurkó Focimánia FK–Jánoshida SE 0–3 (0–1)

Szolnok, 30 néző. Vezette: Rajcsányi Sándor (Sütő Zs., Nagy Z.)

Lurkó Focimánia: Sándor B. (Cziczás, 73.) – Majercsik, Török B., Pesti, Tóth B., Balázs B. (Vereb, 63.), Lukács Z., Pálosi, Ács, Máté M. (Gönczöl, 74.), Hermann. Edző: Balázs Béla.

 

Jánoshida: Nagyistván – Nagy K., Bezzeg (Hegedűs M., 36.), Major, Kardos, Sipos M., Dankovics, Eszes, Rimóczi (Vatai, 74.), Kozák, Bagi. Edző: Antal Gábor.

Gólszerzők: Major (7.), Nagy K. (55.), Rimóczi (62.).

A fiatal játékosok ellenére szervezetten védekezett a Lurkó, azonban önbizalmukat hamar megtörte a Jánoshida, amely már a hetedik percben megszerezte a vezetést Major Péternek köszönhetően, aki egy szöglet után háttal lőtt a kapuba, 0–1.

Ezt követően ugyan a labda többet volt a vendégeknél, azonban a hazaiaknak volt több lehetősége, Majercsik Milán és Lukács Zoltán lövésénél is Nagyistván Ádámnak kellett védenie, de Pálosi Richárd és Máté Márk összjátéka után utóbbi sem tudott a kapuba találni. A játék az első félidőben többnyire a mezőnyben folyt, a Hida dominált inkább, de a Lurkó kontráiban ott volt a veszély, de nem tudott élni lehetőségeikkel.

A fordulás után is inkább a vendeknél volt az irányítás, amelyet ismét egy korai góllal érvényesítettek: Sipos Márk távoli szabadrúgása Nagy Krisztiánt találta meg a hosszú oldalon, aki közelről fejelt a kapuba, 0–2. Mentek a szépítésért a szolnokiak, Máté Márk azonban csak a kapufát találta el ziccerben, majd az ellentámadásból Rimóczi István a keresztlécre lőtt. Nem sokkal később pedig egy eladott labdából Rimóczi indulhatott egy az egyben a kapusra és végül góllal fejezte be a támadást, 0–3.

A hazaiak nem adták fel, és mentek a becsületgólért, de igazán veszélyes kísérlete csak Hermann Olivérnek volt, akinek egy szép egyéni akció végén leadott lövését Nagyistván bravúrral védte. A Jánoshida tehát két pontrúgást és egy egyéni hibát értékesítve magabiztosan megnyerte a találkozót és ezzel továbbjutott a vármegyei kupa harmadik fordulójába.

Az Almási János Vármegyei Kupa harmadik fordulójának további eredményei:

Szeptember 24.: 

Jászjákóhalma–Jászjákóhalma 0–6 (0–3)

Gólszerzők: Nagy F. (12.), Palcsó (41., 90.), Varga L. (45., 88.), Sali (51.)

Szeptember 25.:

Kunhegyes–Tiszagyenda 1–2 (1–0)

Gólszerzők: Imre Z. (6.), ill. Cseh B. (76., 81.)

Tiszajenő–Rákóczifalva 2–9 (1–3)

Gólszerzők: Radics (14., 50.), ill. Nádházi (20., 63.), Fűzi (23., 45.), Kiss P. (47.), Márkus (52., 75.), Simon A. (59.), Tóth B. (87.)

Bánhalma–Mezőtúr 0–7 (0–5)

Gólszerzők: Pesti (18., 26., 29.), Kántor (32. – tizenegyesből), Rentler (45.), Gelénesi (67.), Ujlakány (70.)

Jászágó–Jászapáti 0–3 (0–1)

Gólszerzők: Varga P. (41.), Varga M. (56.), Kóczián (69.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában