Labdarúgás

2024.08.26. 07:00

A Törökszentmiklós kiütéses sikerrel, az újonc Jászapáti pontszerzéssel kezdte a szezont –galériával

Elrajtolt szombaton a vármegye I 2024/2025-ös szezonja. A Törökszentmiklós kilencgólos győzelmet aratott a Tiszagyenda ellen, a frissen feljutott Jászapáti a Cserkeszőlővel, a Jánoshida pedig a Szajollal osztozott a pontokon a hétvégén, míg a másik újonc Tiszaszentimre vereséggel indított a Mezőtúrral a szemben. Vasárnappedig a győzött a Jászberény, a Lurkó Focimánia és a Kenderes is.

Szoljon.hu

A vármegye I. 2024/2025-ös szezonjának nyitófordulójából csupán hét mérkőzést rendeztek meg hétvégén, a Rákóczifalva–Jászfényszaru találkozót ugyanis augusztus 28-ra, szerdára halasztották.

Nem bírt egymással a Jászapáti és a Cserkeszőlő a vármegye I. nyitófordulójában
Fotó: Pesti József


Tiszaszentimre–Mezőtúr 1–3 (1–2)

Tiszaszentimre, 200 néző.

Vezette: Sütő Zsolt.

Tiszaszentimre: KALÓZ I. – SZŐKE P., Oláh Zs. (Törőcsik, 89.), Faghiura, Kota (Csécsei, 89.), SZŐKE Á., VARGA B., Nagy T. (Juhász E., 77.), Csábi (Illés, 82.), GYARMATI (Varga T., 86.), SÓSKUTI. Edző: Szoboszlai Zsolt.

Mezőtúr: Török I. – Czakó (Patkós, 84.), NAGY F., Pápai, Kemenczés (Nagy S., a szünetben), Rentler (Kántor, 72.), Nagy Cs. (Ujlakány, 84.), Susa, Pesti, VADÁSZ, KEŐ (Bontovics, 89.). Edző: Erdősi Gyula.

Gólszerzők: Sóskuti (18.), ill. Susa (9.), Rentler (45. – tizenegyesből), Kántor (81.).

Sokat várt Tiszaszentimre községe, szurkolói és játékosai, hogy újra a vármegyei első osztályban szerepelhessenek. A hazai csapat lelkes közönsége végig buzdította a játékosokat, akik a tavalyi bronzérmes csapat ellen remekül helytálltak.

Szoboszlai Zsolt: – El kell ismernem, hogy egy jobb csapattól szenvedtünk vereséget. Mind erőben, mind játékban felülmúltak bennünket, ennek ellenére azt gondolom, remekül helytálltunk ezen a mérkőzésen. A továbbiakban is ezt a lelkesedést várom a srácoktól, és előbb-utóbb meglesz az eredménye pontokban is. Köszönöm a szurkolóink biztatását!

Erdősi Gyula: – Meleg ide vagy oda, ezzel a teljesítménnyel nagyon nem voltam megelégedve. A mérkőzés egyetlen pozitívuma a három pont, egy jó rajtra mindenképpen szükségünk volt. Gratulálok a hazai csapatnak a nagyon lelkes játékukhoz, további sok sikert kívánok nekik!

Tudósított: Szoboszlai Zsolt

Jánoshida–Szajol 1–1 (1–0)

Jánoshida, 100 néző.

Vezette: Szabó József.

Jánoshida: Nagyistván – Túróczi (Rimóczi, 73.), Zombori, VERÉB D., Szokolai (Bezzeg, 65.), Sipos M., Kozák, KARDOS, Major (Bagi, 90+2.), NAGY K., VARGA K. Edző: Antal Gábor.

Szajol: Haris – Csajbók, NÉMETH T., Fülöp Á., Szentmiklósi (Juhász I., 90+7.), Falusi, Kacskó, Kómár, KISS ZS., Erdélyi (NÉMETH B., 68.), Csúri (Sárkány, a szünetben). Edző: Donkó Krisztián.

Gólszerzők: Szokolai (8.), ill. Kacskó (10.).

Az első húsz perc alatt eldönthette volna a mérkőzést a hazai csapat helyzetei alapján, utána a vendégek átvették a játék irányítását, de kevés lehetőséget tudtak csak kialakítani, és a végén egy ponttal távoztak.

Antal Gábor: – Sajnos a végén hagytuk, hogy a győzelmet elvegyék tőlünk, de nem biztos, hogy csak magunknak köszönhetjük.

Donkó Krisztián: – A későbbiekben sokkal több felelősséget kell majd vállalnunk egyénileg és csapatszinten is, mert ez kicsit alibifocihoz hasonlított. Ezentúl akaratban is többet várok egy-két játékostól.

Tudósított: Antal Gábor

Jászapáti–Cserkeszőlő 2–2 (1–1)

Jászapáti, 120 néző.

Vezette: Kóródi Ferenc.

Jászapáti: Andrási – SZABARI, RÁCZ B., Illés, Kiss G., Urbán, BÉRES, Kóczián (TARKÓ, a szünetben), Tajti (Csőke, a szünetben), Lendvai (Varga P., a szünetben). Edző: Menyhárt Dániel.

Cserkeszőlő: TÓTH L. – FARKAS N. (Vér, 84.), Papp G. (Molnár D., 51.), BENKE A., Márkus, Gál I. (Panyik, 51.), BENKE P., Nagy L. (Farkas M., 65.), Molnár Zs., Pereczes (Kardos, 74.), Ritzl. Edző: Földi Tibor.

Gólszerzők: Rácz B. (43.), Takró (79.), ill. Benke A. (12.), Farkas N. (56.).

Kilenc év elteltével újra megyei első osztályú csapata van a Jászapátinak. Kétszer is a vendégcsapat szerezte meg a vezetést, de a hazai gárda felnőtt a feladathoz és minden alkalommal tudott egyenlíteni, sőt a mérkőzés végén akár a három pontot is megszerezhette volna. Összességében viszont igazságos döntetlen született.

Menyhárt Dániel: – Kellett egy félidő, hogy felébredjen a csapatunk. Kicsit hiányérzetem van az eredményt illetően, de nincs okunk búslakodni, hiszen megszereztük első pontunkat a megye első osztályában.

Földi Tibor: – A mérkőzés összképe alapján igazságos döntetlen született.

Tudósított: Budai István

Törökszentmiklós–Tiszagyenda 9–0 (3–0)

Törökszentmiklós, 130 néző.

Vezette: Simon Ádám.

Törökszentmiklós: Kiss Z. – Mózer (Poczai, 54.), Bába (Ágoston K., 68.), HÉDER R., HÉDER A., Polák (Lucza, 54.), Szepesi (Földi, 63.), NAGY G., Izsold, PUPORKA, Gusztafik (Bojtok, 58.). Edző: Gergely Mátyás.

Tiszagyenda: Havellant – Schiff, Boros B., Zubor (Csík, 41.) (Hevesi Tóth, 58.), Balogh K., Tasi, Cseh, Sipos D., Rézsó Zs., Ballók J., Tálas (Katona, a szünetben). Edző: Boros Dávid.

Gólszerzők: Polák (8.), Puporka (26., 56., 60.), Gusztafik (37.), Szepesi (46.), Héder A. (62.), Poczai (75.), Földi (88.).

Nagyarányú győzelmet aratott a hazai csapat.

Gergely Mátyás: – Az első félidőben nehezen indult be a gépezet, de a másodikban felvettük a ritmust, és jöttek a gólok.

Boros Dávid: – Ez a mérkőzés jól mutatja, hogy milyen gyengére sikerült a nyári felkészülésünk. Egy ilyen kaliberű csapattal szemben ez végzetesnek bizonyult. A következő hetekben próbáljuk behozni a lemaradásunkat.

Tudósított: Papp Sándor

Kunszentmárton–Jászberény 1–4 (0–1)

Kunszentmárton, 100 néző.

Vezette: Ábel Péter.

Kunszentmárton: Babák – HATÁR, GÖDŐ, Novodomszky, Pecnyik, LÉGRÁDI, BALOGH ZS., Kardos (Lázi, 66.), Csomos (Sztancsik, 53.), Styecz (Zsoldos, a szünetben), Szabados. Edző: Kiri Mihály.

Jászberény: Uj (Vincze, 71.) – Gattyán (Káposztás, a szünetben), Nagy F., Ludvig, Aranyos (Szaka, 71.), Nagy L., SALI (Nagy M., 81.), Jászai-Deák, Palcsó, KÖVÉR, VARGA L. Edző: Besenyi Gábor.

Gólszerzők: Balogh Zs. (89.), ill. Varga L. (29., 61.), Káposztás, 60.), Nagy L. (78.).

Az első félidőben többet birtokolta a Jászberény a labdát, és a hazai csapat kihagyott egy helyzetet 0–0-nál. A félidőben 1–0-s vendég vezetéssel mentek pihenni a csapatok. A második játékrészben két perc alatt egyéni hibák miatt kapott két elkerülhető gólt a Kunszentmárton. Ebben a játékrészben is többet birtokolta a Berény a labdát és dominálta a mérkőzést, így megérdemelten nyerte meg.

Kiri Mihály: – Tavasszal elindultunk egy úton, amin most új játékosokkal, új koncepció szerint tovább haladunk, és azt gondolom méltó ellenfelei voltunk a Jászberénynek, de a céljaink mások.

Besenyi Gábor: – Az egész mérkőzést végiguralva az első félidőben még a helyzeteink nagy részét kihagyva, de a második félidő első negyedórájában eldöntöttük a mérkőzést és onnantól kezdve csak a különbség volt a kérdés. Gratulálok a hazai csapatnak, sportszerű mérkőzést játszottak, sok sikert kívánok nekik!

Tudósított: Kiri Mihály

Lurkó Focimánia–Kisújszállás 2–1 (0–1)

Szolnok, 100 néző.

Vezette: Kiss Attila.

Lurkó Focimánia: Sándor B. – SOLTÉSZ-NAGY, Szász, Török B., PESTI (Alföldi, 87.), Nagy A., Balázs B. (Bodnár, 79.), Hermann (MÁTÉ-FAZEKAS, 50.), Máté M. (Török T., 83.), Ács, SZECSKÓ. Edző: Balázs Béla.

Kisújszállás: Jakab K.– Németh G., Csukodi, Németh K., Balázs G., Kisari, Oros, Hajdú, Csukodi (Lukovszky, 68.), Balajti, Danajka (Szőke R., a szünetben). Edző: Újfalvi Erik.

Az első félidőben a Kisújszállás dominált, de a hazaiaknak volt több helyzete, mégis a vendégek szerezték meg a vezetést egy jól eltalált távoli lövéssel. A Lurkó dolgozott ki több lehetőséget, de kihagyta azokat. A második játékrészben kicsit kiegyenlítettebb volt a mérkőzés és sikerült megfordítania a hazai csapatnak a meccset.

Gólszerzők: Pesti (67.), Máté-Fazekas (76.), ill. Balázs G. (30.).

Balázs Béla: – Össze kell még rázódnunk, voltak hibáink, főleg a támadások befejezésénél, de fegyelmezetten, lelkesen játszottunk, aminek meglett az eredménye.

Újfalvi Erik: Vállalom a felelősséget.

Tudósított: Balázs Béla

Kenderes–Tószeg 3–2 (0–0)

Kenderes, 180 néző.

Vezette: Szénási Gábor.

Kenderes: Nagy I. – BALLA, Penti, DÁNÉ, Tóth R., KARIKA, VÁRADI, BAKTAI (Kolompár, 78.), Kálai (Sipos B., 87.), Bajnók, Lisznyai (Kéki, 75.). Edző: Csillag Sándor.

Tószeg: Szabó B. – Kovács T., Strempel (Kovács G., 78.), Pongrácz, Gazdag, Balogh D., Kiss B., Felföldi, Tóth K. (Szőke G., 69.), Dobos (Tóth Z., a szünetben), Boldizsár. Edző: Urbán-Szabó Béla.

Gólszerzők: Balla (55.), Dáné (64.), Penti (71.), ill. Gazdag (83.), Tóth Z. (89.)

Kiállítva: Penti (90+1.)

Idény eleji játékot láthattak a szépszámban kilátogató nézők az első félidőben, a második viszont izgalmasra sikeredett.

Csillag Sándor: – Lagymatag első félidő után komoly erőket mozgósítottunk a második játékrészben a vezetés megszerzéséért. Az utolsó tíz percben elhittük, hogy megvan, és ezért izgulnunk kellett. Sok sikert a Tószegnek!

Urbán-Szabó Viktor: – Küzdelmes mérkőzésen tizenöt perc rövidzárlattal megpecsételtük a sorsunkat. Az utolsó tíz percben kezdtünk el futballozni, ami kevésnek bizonyult. Gratulálok a Kenderesnek!

Tudósított: Mikes Krisztián

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában