Labdarúgás

2024.08.24. 07:00

A Tiszaszentimre és a Mezőtúr is a jó kezdésben bízik

Az újonc Tiszaszentimre látja vendégül az akár a bajnoki címre is esélyes Mezőtúr csapatát a vármegye I-es bajnokság első fordulójában. Az előzetes erőviszonyok alapján egyértelműnek tűnhet a mérkőzés kimenetele, de a két edző régóta ismeri egymást, a hazai szurkolótábor pedig tizenhat éve várja, hogy ismét elsőosztályú csapata legyen a településnek.

Kiss Ádám

Az újonc Tiszaszentimre és a bajnokesélyes Mezőtúr mérkőzik meg egynással szombaton.

Tiszaszentimre, Mezőtúr, vármegye i, labdarúgás
Az újonc Tiszaszentimre a vármegye I. első fordulójában is számít a szurkolói biztatására
Fotó: MW archív

Augusztus 24., szombat, 17.00

Tiszaszentimre–Mezőtúr

Nem túl szerencsés a Tiszaszentimre sorsolása, előbb a 2023/2024-es szezon harmadik helyezettjével, a Mezőtúrral csap össze Szoboszlai Zsolt csapata, majd az ezüstérmes Jászberényhez látogatnak, a harmadik fordulóban pedig a tavalyi negyedik Jászfényszarut fogadja az együttes.

Hasonló cipőben jár a dobogóra pályázó vendégcsapat is, jövőhéten a Törökszentmiklós, azt követően pedig a Jászberény látogat a MAFC-hoz.

A nyári felkészülést mindkét vezetőedző hasonlóan értékelte, van még mit csiszolni mind támadásban, mind pedig védekezésben, de a lelkes hazai csapat és a rutinos vendégegyüttes összecsapása izgalmas első perceket okozhat a kilátogatóknak. Minden bizonnyal nagy lendülettel kezdenek majd a felek, a szezon eleji formából adódó bizonytalanságok, esetleges hibák pedig sok gólt is eredményezhetnek a találkozón.

Tiszaszentimrei részéről Kalóz Ádám nem lesz bevethető, Mezőtúron pedig Palatinusz Patrik játékra még néhány hétig nem számíthat Erdősi Gyula vezetőedző, a Tiszaföldvártól érkezett játékos a szerdai edzésen lábujjsérülést szenvedett.

Mesterszemmel

Szoboszlai Zsolt, a Tiszaszentimre vezetőedzője: – Nagyon nehéz a sorsolásunk, de ez csak extra motivációt jelent a srácoknak. Az első néhány fordulóban le tudjuk mérni, hogy képesek vagyunk-e megütni az elsőosztály szintjét. Véleményem szerint a játékosállományunk meg van hozzá, de szombat este egy lépéssel már közelebb kerülünk az igazsághoz. A felkészülésünk felemásan sikerült, úgy látom, hogy az ötödik forduló környékén leszünk majd top formában, de addig is úgy lépünk pályára minden meccsen, hogy mindenképpen kihozzuk magunkból a maximumot. A saját játékunkat szeretnénk játszani, meglátjuk, hogy ezt az ellenfél mennyire engedi majd. Furcsa lesz, hogy míg a másodosztályban inkább mi domináltunk a mérkőzéseken, az első pár fordulóban valószínűleg ez nem így lesz, ahogy a soron következő összecsapásnak sem mi vagyunk az esélyesei. Számítunk a szurkolóink támogatására, immár tizenhat évet vártak arra, hogy ismét vármegye I-es csapatot buzdíthassanak, és legjobb tudomásom szerint készülnek is egy-két meglepetéssel.

Erdősi Gyula, a Mezőtúr vezetőedzője: – Nehéz meccsre számítunk a Tiszaszentimre ellen, újoncként hazai pályán kezd a csapat, így minden bizonnyal duplán motivált lesz. Bízunk a három pont megszerzésében, és ha a helyzeteinket értékesíteni tudjuk a mérkőzés elején, akkor simán nyerhetünk. Viszont ha nem leszünk elég élesek és az ellenfél fellelkesedik, bármi előfordulhat. Úgy érzem, hogy kellene még némi idő az összecsiszolódásra – öten távoztak és ugyanennyien érkeztek a csapatba –, de a sorsolásunk elég kemény, úgy kell összehoznunk a dolgot, hogy nincs sok időnk. Jelenleg nem érzem, hogy teljesen fel lennénk készülve a szezonra. Szombaton viszont végig mi akarunk dominálni, nem titok, hogy azonnal teljes letámadással kezdünk, de még fiatal titán korából ismerem Zsoltot, és biztos vagyok benne, hogy ő is erre készül. Minél hamarabb hibára akarjuk kényszeríteni az ellenfelet, és bízunk benne, hogy a két osztály közötti ritmuskülönbséget nem tudják majd gyorsan felvenni, meg akarjuk lepni őket.

A várható kezdőcsapatok:

Tiszaszentimre: Kalóz Imre – Oláh Zsolt, Szőke Ákos, Sóskuti Roland, Faghiura Radu, Szőke Péter, Csábi Milán, Varga Bence, Gyarmati Alex, Kota Milán Nagy Tibor.

Mezőtúr: Török Imre – Vadász Bence, Nagy Ferenc, Susa Zoltán, Kemenczés János, Pápai János, Czakó Krisztián, Rentler Milán, Keő József, Pesti Zoltán, Nagy Csongor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában