Labdarúgás

2024.08.30. 07:00

A Jászapáti VSE ellen szeretne javítani a Tiszagyendai KSK

Egy fordulót követően máris a padlóra került a Tiszagyendai KSK a vármegye I.-ben, miután kilenc góllal kikapott a Törökszentmiklóstól, ami elbizonytalaníthatta az együttest. Hétvégén a második körben az újonc Jászapáti VSE csapatával szemben javíthat Boros Dávid legénysége, a jászságiak viszont nem adnák olyan könnyen magukat.

Kovács Levente

A második forduló küzdelmeivel folytatódik a vármegye I. idei szezonja. A hétvégén több érdekes is mérkőzést is rendeznek, köztük egy Mezőtúr–Törökszentmiklós rangadót, ám ezúttal inkább az előző héten kilencgólos vereséget szenvedő Tiszagyendai KSK és az újon Jászapáti VSE összecsapásával foglalkozunk kiemelten.

Varga Péteréknek (labdával) legutóbb nem sikerült nyerniük a Cserkeszőlővel szemben, most a Tiszagyendai KSK ellen megszereznék első sikerüket a vármegye I.-ben
Fotó: Pesti József/ MW-archív

Tiszagyendai KSK–Jászapáti VSE

Szombat 17.00

Rémálomszerűen alakult a nyitány a Tiszagyenda számára, amely 9–0-ra kikapott a Törökszentmiklóstól. Sok ideje viszont nincs bánkódni Boros Dávid együttesének, hiszen máris következik a második forduló, ahol az újonc Jászapátit fogadják. A vezetőedző a nagy vereség egyik okát az erőnlét hiányában látta, ami miatt még egy edzést betervezett a hétre, hiszen be kell hozniuk lemaradásukat a többiekkel szemben. A Gyendánál pedig nemcsak az edzésszám nőtt, a keret is bővült a héten, a Lurkó Focimániától ugyanis megszerezték Huri Zsoltot, akire nagy erősítésként tekintenek a csapatnál.

A Jászapáti nem lehet teljesen elégedetlen a rajtjával, hiszen annak ellenére, hogy nyerni nem sikerült, egy pontot legalább otthon tartottak a Cserkeszőlő ellen (2–2). A jászságiak az első két fordulóra négy pontot tűztek ki célul, ez viszont már csak akkor jöhet össze, ha nyerni tudnak Menyhárt Dánielék idegenben hétvégén.

A két csapat jól ismeri egymást, hiszen két éve még mindketten a vármegyei másodosztályban voltak, akkor a Tiszagyenda hazai pályán 3–0-ra győzött, a visszavágón viszont a Jászapáti nyert 3–1-re. A hazaiak tapasztaltabbnak számítanak, hiszen egy szezont már eltöltöttek az élvonalban, de ez nem foglalkoztatja az apátiakat, akik mindhárom pontot szeretnék elhozni Tiszagyendáról.

A hazaiaktól egyedül Rézsó Gábor nem lesz bevethető, míg vendégeknél a játékos-edző Menyhárt Dániel mellett Donkó Ádám is sérüléssel bajlódik, Csőke Bence pedig egyéb elfoglaltsága miatt nem lép pályára.

Mesterszemmel

Boros Dávid, a Tiszagyendai KSK vezetőedzője: – Bizakodva várjuk a hétvégi találkozót a frissen feljutott Jászapáti ellen, amelyet már ismerünk a vármegye II-ből és tudjuk, hogy jó kerete van, de ettől függetlenül győzni szeretnénk. A játékosok elszántak, viszont ha itt is kudarcot vallunk akkor elképzelhető, hogy lesznek problémáink a bajnokság folyamán. Nagyban befolyásolja majd a mérkőzés alakulását, hogy ki szerzi az első gólt. Alapvetően egy adok-kapok meccsre számítok, mindkét oldalon adódnak majd lehetőségek, a három pont sorsáról pedig a helyzetkihasználás dönthet. Pozitív érzéseim vannak az összecsapással kapcsolatban, így bízom benne, hogy nyerhetünk hétvégén.

Menyhárt Dániel, a Jászapáti VSE vezetőedzője: – A Tiszagyenda azon kevesek egyike, amelyet jól ismerünk a megye II-ből, így fel tudunk rájuk készülni. Tény, hogy az elmúlt időszakból többen megszenvedtek náluk, ettől függetlenül úgy gondolom, hogy jó formában van a csapat és reális lehet számunkra a három pont megszerzése. Kiegyenlített küzdelmet várok a pályán, tudom, hogy a Gyendának vannak meghatározó játékosai, ha őket sikerül kivonnunk a játékból, akkor fölénybe kerülhetünk. Fontos, hogy a kapu előtt az utolsó passzokon és a helyzetkihasználásunkon is javítani tudjunk az előző meccshez képest, ez lehet a kulcsa a győzelmünknek. Emellett pedig a védekezésben nyújtott teljesítményünket és mentalitásunkat meg kell tartanunk a jó eredmény érdekében.

A forduló további mérkőzései: 

Szombat: Cserkeszőlő–Jánoshida, Szajol–Kenderes, Tószeg–Lurkó Focimánia, Kisújszállás–Rákóczifalva, Mezőtúr–Törökszentmiklós, 17.00. Vasárnap: Jászfényszaru–Kunszentmárton, Jászberény–Tiszaszentimre, 17.00

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában