Labdarúgás

2024.08.29. 08:31

Rosszul kezdett és vereséget szenvedett a Tiszaföldvár

A pihentebb állapotban lévő Honvéd II. magabiztos győzelmet aratott a Tiszaföldvár ellen.

Jegesi László

A kupából való szerencsétlen kiesés után a fókusz ismét a bajnokságra terelődött a Tiszaföldvár csapatánál. A mindössze három nappal ezelőtt százhúsz percet futballozó vendégek kissé fáradtan, de annál nagyobb elszántsággal érkeztek a fővárosba, azzal a szándékkal, hogy javítsanak eddigi mérlegükön. Az eddig megszerzett egy pontra nem lehet büszke az újonc, nem csoda, hogy szerette volna megszerezni első győzelmét. A siker azonban továbbra is várat magára, mivel a pihentebb állapotban lévő fiatal hazai gárda – kihasználva ellenfele hibáit – végeredményben magabiztos győzelmet aratott.

Football,World,Championship:,Soccer,Player,Runs,To,Kick,The,Ball.
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

 

Budapest Honvéd FC II.–Tiszaföldvár SE 4–1 (3–0)

Budapest, 100 néző, vezette: Jakab Árpád (Sáfárik P., Szabó L.)

Tiszaföldvár: Krnács – Háda, Borgulya, Bidzilya (Fődi 67.), Antman – Ruzsa (Babolek 67.), Kálmán Sz., Lestyán – Oláh Á. (Sági, a szünetben), Bojtos, Fehér L. (Bánki-Horváth G., a szünetben). Edző: Erős Károly.

Gólszerzők: Pintér M. (2., 84.), Krajcsovics (21., 35.), ill. Bidzyilya (61.)

Rosszul kezdte a meccset a  vendéggárda, alig telt el egy perc és máris hátrányba került egy pontrúgás nyomán. Majd nem sokkal később a labdakihozatalba hibázott bele a tiszazugi együttes, és máris kétgólos volt a hazai előny. A játékot tekintve partiban volt ellenfelével Erős Károly csapata, amely viszont könyörtelenül kihasználta a tiszaföldvári megingásokat. A második félidőben szépített a Földvár, sőt, ha egy jogosnak vélt tizenegyest megad nekik a játékvezető, akár szorosabb is lehetett volna a végeredmény. Nem így történt, sőt a hajrában továbbnövelte a különbséget a fiatal kispesti gárda, miután sokadik hibáját használta ki ellenfelének.

Erős Károly: – Csalóka az eredmény, sokkal szorosabb is alakulhatott volna. A dinamikusabban játszó hazaiak mélységből indulva futották le a mieinket, kihasználva hibáinkat. Ismét láttam biztató dolgokat, remélem, legközelebb a Martfű ellen már szerencsésebbek leszünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában