Labdarúgás

2024.08.18. 20:50

Az utolsó percben maradt le a győzelemről az éllovas ellen a Tiszaföldvár SE

Közel állt a bravúrhoz a Tiszaföldvár SE az éllovas Gyula ellen, azonban az utolsó percben szertefoszlottak a tiszazugiak győzelmi álmai.

Kovács Levente

A Tiszaföldvár SE három meccs után pont nélkül állt a tabellán, míg a Gyula százszázalékos mérleggel az első helyet foglalta el. Erős Károly együttese szerette volna megkezdeni a pontgyártást, a sorsolás viszont nem a legkönnyebb ellenfelet sodorta elé.

African,American,Man,Playing,Football,On,The,Stadium,Field.,A
Fotó: Illusztráció / Forrás: Shutterstock.com

Tiszaföldvár SE–Gyulai Termál FC 2–2 (1–1)

Kunszentmárton, Molnár Lajos Sporttelep, 200 néző. Vezette: Kovács Tamás (Mózsa Á., Szabó L.)

Tiszaföldvár: Krnács – Háda, Lestyán, Borgulya, Antman (Korógyi, 61.) – Ruzsa – Bojtos, Bidzilya (Oláh Á., 34.), Kálmán Sz., Bánki-Horváth G. (Fehér L., 55.) – Sági. Edző: Erős Károly.

Gólszerzők: Wéber (45. – öngól), Oláh Á. (78.), ill. Katona Gy. (28.), Wéber (90+4.).

Kiállítva: Wéber (90+4.)

Abszolút nem volt egy látványos mérkőzés, a két csapat kioltotta egymást magasra feltolt védelmével, amelyek főleg pontrúgásból tudtak veszélyeztetni. A vezetést azonban az éllovas Gyula szerezte meg a 28. percben, viszont még a szünet előtt egyenlített a Tiszaföldvár Wéber László öngóljával.

A fordulás után sem változott a meccs képe, továbbra is rengeteg párharccal tarkított mérkőzést láthattak a szurkolók, a csapatok tördelték a játékot, helyzetekben nem dúskált a mérkőzés. A hajrához közeledve viszont összejött a tiszazugiak számára a fordítás Oláh Ákos révén, viszont a mérkőzés utolsó percében Wéber a TiSE kapujába is betalált, majd a gólszerzőt kiállította a játékvezető, miután a gyulai játékos gólörömként kiintett a nézőknek. Elmaradt így a tiszazugiaktól a csoda, azonban az a döntetlennel sem lehetnek teljesen elégedetlenek, hiszen megszerezték első pontjukat a bajnokságban, ráadásul tették mindezt az első helyezettel szemben.

Erős Károly: – Egy aggresszív, dinamikus csapat ellen úgy gondolom, hogy felvettük a versenyt és megnehezítettük a dolgukat. Egy nyert meccset engedtünk kicsúszni. Összességében egy fordulatos mérkőzés volt, előbb hátrányba kerültünk, majd fordítani tudtunk a vége pedig döntetlen lett. A találkozó előtt lehet aláírtuk volna ezt az eredményt, de így ezzel a forgatókönyvvel egy pici csalódottság van bennünk, de ezt most tanulópénznek fogjuk fel. Ez az összecsapás azt bizonyította, hogy van bennünk mentális erő, hivatalosan is beléptünk az NB III-ba, a csapat extrát ment, gratulálok minden egyes játékosomnak, mert szívét-lelkét kitette mindenki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában