Labdarúgás

2024.08.11. 21:05

Nem tudta kihasználni helyzeteit, pont nélkül maradt a Tiszaföldvár SE

Szerette volna első pontjait megszerezni Tiszaföldvár SE a BKV Előre otthonában, a fővárosiak viszont a tiszazugiak fölé nőttek és megérdemelten szerezték meg a győzelmet.

Kovács Levente

Két meccs után nulla ponttal állt a tabellán a Tiszaföldvár SE, Erős Károly együttese pedig a BKV Előre otthonában szerette volna megszerezni hőn áhított első NB III-as pontjait.

Close-up of soccer ball on field,Romania
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció

BKV Előre–Tiszaföldvár SE 2–0 (1–0)

Budapest, BKV Előre Stadion, 200 néző. Vezette: dr. Dédesi Mátyás Benedek (Sinkovicz D., Ferencz M.)

Tiszaföldvár: Krnács – Háda, Fehér Zs. (Sági, 75.), Szabó Cs., Antman (Korógyi, 75.) – Borgulya, Ruzsa – Lestyán – Fehér L. (Bánki-Horváth G., a szünetben), Kálmán Sz. (Bidzilya, 55.), Oláh Á. (Bojtos, 55.). Edző: Erős Károly.

Gólszerzők: Mile (23.), Kerék (52.).

Az első félidőben a BKV Előre irányította a játékot, a Tiszaföldvár játékosai nem tudtak labdát szerezni, a védekezés pedig sok energiát elvett tőlük. A hazaiaknak egy igazi helyzete volt az első negyvenöt percben, amit viszont ki is használtak Mile Zsombor révén. A tiszazugiak főleg kontrákra építettek volna, egy tiszta lövőhelyzetük viszont nem talált kaput.

A második játékrészben javult Erős Károly együttesének a teljesítménye, kevesebbet birtokolták a labdát a fővárosiak, azonban a fordulás után korán megszerezték második találatukat. Ezt követően éledt fel a TiSE, amely több helyzetet is kialakított, de hol a kapufa, hol a gólvonalról mentett védő akadályozta meg azt, hogy szépítsenek a vendégek, amelynek tehát megvoltak a lehetőségei, de nem tudtak élni velük.

Erős Károly: – Összességében megérdemelten nyert a BKV, de a második félidei játékunkra már lehet építeni. Egyelőre a játékosainkból még hiányzik az a kis plusz, amivel meglehet nyerni egy mérkőzés ezen a szinten. A fizikai állapotunk úgy gondolom már rendben van, hiszen a mérkőzés végén is helyzeteket tudtunk kialakítani. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában